Søket trappes opp

Så mange som tusen frivillige kan komme til å delta i letingen etter 16-åringen. Politiet friga disse nye bildene av Sigrid torsdag.

Så mange som tusen frivillige kan komme til å delta i letingen etter 16-åringen. Politiet friga disse nye bildene av Sigrid torsdag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Søket etter savnede Sigrid Schjetne fortsetter for fullt lørdag og søndag.

DEL

– Vi ønsker i samråd med familien å utføre to store leteaksjoner i helgen, sier familiens talsmann, Geir Strand, til NRK.

Frivillige som ønsker å delta, bes møte ved Østensjø skole klokken12 begge dager. Fredag søkte mellom 80 og 100 frivillige i området rundt Nøklevann i Østmarka, samt på Holmen i Akershus.

– Selv om det er et lite stykke utenfor Oslo, er det bare en kort kjøretur unna. Det er også en av de første øde veiene man kommer til. Derfor mener jeg det er en idé å lete i området, sa koordinator Frode Valland til NTB før søket startet ved 17-tiden fredag.

Fem døgn etter at 16-åringen forsvant står politiet med få konkrete spor.

– Vi jobber med å finne Sigrid, og vi håper å finne henne i live. Ligger hun ute, er tiden mer begrenset, men er hun holdt i fangenskap, kan hun være i live lenger, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til NTB.

Politiet kunne fredag konstatere at sokken som ble funnet ved barnehagen på Østensjø, tilhører den savnede 16-åringen. Den andre sokken som er funnet, har ingen DNA-spor.

– Det er lite sannsynlig at den andre sokken tilhører Sigrid, fordi det er ikke funnet noe menneskelig DNA på den, sier Rohde, som opplyser at flere enn 1.000 tips er kommet inn.

– De gjelder alt fra ulike observasjoner til hvem som har hatt fest i området. Det er mange bilførere og turgåere som har meldt seg. Mange av disse følges opp fortløpende med vitneavhør. Men verken disse tipsene eller andre funn har brakt oss vesentlig videre, fortsetter politiinspektøren.

Politiet har fremdeles ikke fått kontakt med førerne av de to bilene som er aktuelle i saken.

Politiet har heller ikke fått den tilgangen til Sigrids Facebook-profil som de ønsker. Rohde opplyser at politiet fredag skrev en rettsanmodning som går tjenestevei til USA med tanke på videre innsyn i det politiet trenger.

– Vi har ikke passord og vi har ikke tilgang til å lese på hennes Facebook-side, sier Rohde.

Facebook har selv lest og anslått hva som er relevant og hva som ikke er relevant i saken.

– Vi har gitt politiet alt de har bedt om, innenfor de lover og regler som finnes, har talsmann for Facebook i Norden, Jan Fredriksson, sagt til NTB.

Dette er ikke godt nok for politiet.

– Det er ingen som ikke sitter tett på etterforskningen som kan vurdere hva som er relevant. Det kan være personer der som er tidligere straffedømt, eller stalkere-forfølgere - som bare politiet kan undersøke. Så vi har sendt rettsanmodningen og understreket hvor viktig det er i et nødrettsperspektiv å få direkte tilgang til kontoen, forklarte Rohde torsdag.

På Facebook er det opprettet en gruppe med over 3.500 medlemmer som ber nettstedet gi politiet tilgang til Sigrids Facebook-profil.

Venninner av 16-åringen tviler på at den siste tekstmeldingen fra hennes mobil var skrevet av Sigrid selv. «Chiller'n hjemme» står det i SMS-en, som ble sendt fra Sigrid Schjetnes mobil rundt klokken 00.15 natten hun forsvant.

– Jeg tviler på at Sigrid ville brukt ordet chiller'n, sier en av venninnene til TV 2.

Politiinspektør Rohde er kjent med venninnenes oppfatning av tekstmeldingen. Hun holder muligheten åpen for at en eventuell gjerningsmann kan ha sendt meldingen.

16-åringen ble meldt savnet natt til søndag, da hun ikke kom hjem til avtalt tid klokken 00.30. En leteaksjon ble raskt satt i gang og snart ble skoene, sokken og mobiltelefonen funnet i barnehagen bare 300 meter fra hjemmet hennes. (ANB-NTB)

Artikkeltags