Spennende gjest i 5 C

Emil Torjussen fikk lov å legge hummeren på plass i akvariet, mens klassekameratene fulgte nøye med.

Emil Torjussen fikk lov å legge hummeren på plass i akvariet, mens klassekameratene fulgte nøye med. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Elevene i 5C ved Risør Barneskole er sprekkfulle av spørsmål.

DEL

Grunnen er en nyankommet hummer, som skal tilbringe sin nærmeste framtid i klasserommet, skriver Aust Agder Blad.

Onsdag i forrige uke ankom den lille kardinalen, og fikk sin plass i akvariet. Og det manglet ikke på spørsmål da Tore Barstad i Risør Akvarium ga elevene mulighet til å fyre løs.

Kan de høre? Kan den klatre ut av akvariet vårt? Hvor mye mat skal den ha? Og slik fortsatte det. Barstad forsøkte å svare etter beste evne.

– Nei, den kan ikke høre. Ja den kan klatre ut etter slangen dere har i akvariet om dere ikke dekker til og den skal ikke ha mer mat enn en reke i uka, fortalte Barstad.

Veldig morsomt

Stina Gregersen er en av de nysgjerrige elevene i klassen. Hun er glad for at de nå har fått en hummer i klasserommet.

– Det er kjempefint og veldig morsomt. Nå kan vi følge med på hvordan hummeren har det. Vi vet ganske mye fra før, for vi har lært en del om hummer. Men det er også mye vi har lyst til å finne ut nå som vi har en hummer å forske på, forteller Gregersen.

Naturlig skolesekk

For lærer Sølvi Byberg er det morsomt å se elevenes vitebegjær rundt den lille hummeren. For henne er det ikke første gangen man har et slikt prosjekt.

– Vi hadde dette første gang med femteklasse i 2009. Så har det vært et opphold, men nå er vi tilbake. Og jeg håper dette kan bli et fast opplegg hvert år som femteklassene er med på, sier hun.

For den naturlige skolesekken har som målsetting at man skal finne et prosjekt som handler om bærekraftig utvikling med et lokalt utgangspunkt.

Stort engasjement

Sølvi Byberg er glad for at skolen kan samarbeide med akvariet om hummerprosjektet. Tore Barstad er ikke mindre glad på vegne av akvariet.

– Sist gang vi gjorde dette viste ungene et voldsomt engasjement, og det virker absolutt ikke som det er noe mindre nå. Og er det en ting vi er opptatt av på Risør Akvarium, så er det jo å være en formidler av informasjon om lokale fisk og skalldyr, avslutter han. (ANB)

Les mer i Aust Agder Blad.

Artikkeltags