Sterkt preget lokalsamfunn

Flaggene vaiet på halv stang i Alta i dag. Illustrasjonsfoto.

Flaggene vaiet på halv stang i Alta i dag. Illustrasjonsfoto. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Flaggene vaiet på halv stang i Alta onsdag, dagen etter at en mor og hennes lille datter druknet i Store Kufjorden.

DEL

Det var Marianne Iversen (42) og hennes datter Ravdna M. Iversen Schei (1 1/2) som omkom. De ble onsdag ettermiddag hentet ut av dykkere fra styrehuset på den havarerte oppdrettsbåten Maria som ligger på rundt 40 meters dyp i fjorden på sørvestsiden av Seiland. De ble tatt om bord i KV Nordkapp og brakt til hjembyen Alta.

- Det er en veldig tragisk hendelse som har rammet Alta-samfunnet. Det er også et lite samfunn ute på Seiland som er rammet, sier rådmann Bjørn-Atle Hansen i Alta kommune til TV 2.

Pårørende først

Både Statens havarikommisjon for transport og Arbeidstilsynet er varslet om havariet.

- Sammen med kommisjonen og forsikringsselskapet vil vi torsdag dra ut til havaristedet for å ta stilling til om båten skal heves for å prøve å fastslå årsaken til ulykken, sier direktør John Binde i Norway Royal Salmon (NRS) til NTB.

Alta kommune tar seg av de involverte.

- Vi har kriseteamet vårt i arbeid. Vi har vært i kontakt med dem som var involvert i ulykken og gir dem hjelp så langt vi klarer. I tillegg har vi hatt en markering i barnehagen der den omkomne jenta gikk, sier rådmannen.

To familier

I alt åtte personer var om bord i oppdrettsbåten da den sank tirsdag ettermiddag.

To familier - to menn, to kvinner og to barn - var på vei tilbake fra fjelltur på Seiland. De planla å bruke en gummibåt på 12 fot tilbake til Altneset ytterst i fjorden, men ble overrasket av dårlig vær.

De fikk kontakt med de to i oppdrettsbåten som tilhører NRS Finnmark, et datterselskap av NRS. Deretter ble de seks plukket opp av Maria som tok gummibåten på slep.

- Da denne slet seg, forsøkte de å heise den om bord. Det gikk ikke som planlagt. Båten kantret, og det oppsto en svært dramatisk situasjon, sa politimester Torbjørn Aas i Vestfinnmark politidistrikt på en pressekonferanse onsdag.

To kom seg ikke ut av båten, mens de andre klarte å svømme inn til land. (ANB-NTB)

Artikkeltags