Terroroffer takket Lippestad

Geir Lippestad får takk fra terroroffer.

Geir Lippestad får takk fra terroroffer. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Utøya-overlevende Helene Georgsen (17) takket Anders Behring Breiviks forsvarer Geir Lippestad for jobben han gjør etter fengslingsmøtet mandag.

DEL

Den nyvalgte lederen av Hadsel AUF hadde reist helt fra Vesterålen til Oslo for å være til stede under fengslingsmøtet til Anders Behring Breivik mandag. Etter møtet benyttet hun anledningen til å hilse på Breiviks forsvarer Geir Lippestad.

– Jeg vil bare si at jeg synes du gjør en veldig god jobb, og jeg blir bare så glad, sa 17-åringen til Lippestad, som tydelig satte pris på kommentaren.

Lippestad spurte Georgsen om hun syntes det var vanskelig å være til stede under møtet, noe hun bekreftet.

– Nå har dere jo sett litt av hva dere kan vente dere under hovedforhandlingene, så nå må dere forberede dere og søke hjelp hos gode bistandsadvokater, så det går bra med dere, sa Lippestad.

Til NTB sier Georgsen og hennes bistandsadvokat Turid Wold at de satte pris på å få hilse på Lippestad, som de mener utfører den svært krevende jobben som forsvarer for Norges verste massemorder på en særdeles god måte.

Lippestad har tidligere uttalt til NTB at han mener det er hans moralske plikt å kommunisere på en måte i saken som i minst mulig grad støter de berørte i saken, samtidig som han først og fremst skal fremme klientens interesser, og at dette er et dilemma han baler med daglig. (ANB-NTB)

Artikkeltags