Uvær i nord

Meteorologisk institutt advarer mot stor snøskredfare og vanskelig kjøreforhold i Troms og Finnmark de nærmeste timene.

Meteorologisk institutt advarer mot stor snøskredfare og vanskelig kjøreforhold i Troms og Finnmark de nærmeste timene. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Svært vanskelige kjøreforhold og flere stengte veier preget den nordlige delen av Norge.

DEL

[NORDLYS] Mandag sendte Meteorologisk institutt ut OBS-varsel for Troms og Finnmark. Bakgrunnen er et stort lavtrykk som ligger utenfor kysten og beveger seg innover.

– Utenfor Fruholmen i Finnmark blåser det i øyeblikket full storm, mens det i Nord-Troms blåser liten kuling flere steder, opplyser vakthavende meteorolog, Gjermund Haugen, ved Vervarslinga i Nord-Norge til Nordlys.

I følge vegvesenet er det allerede meldt om flere stengte veier i nord grunnet uværet. Både E6 over Sennalandet og E6 ved Hatter i Finnmark er midlertidig stengt grunnet uvær.

Meteorologen advarer også mot vanskelige kjøreforhold grunnet sterk vind, snøbyger og lokal snøfokk både i Nord-Troms, Vest-Finnmark og Øst-Finnmark.

Videre er det sendt ut varsel om stor snøskredfare spesielt østenfor Lyngsalpene samt i kystområdene i Vest-Finnmark.

– I Kåfjord og områdene i nærheten anbefales det ikke å legge ut på toppturer og lignende. Varselet er satt til 4 på skalaen, det vil si at det er fare for utløsning av snøskred selv ved bare liten tilleggsbelastning. Videre kan man vente at det vil løses ut flere skred av seg selv.

Uværet som står bak beveger seg i øyeblikket raskt østover. Meteorologen venter derfor at det vil gi seg i løpet av kvelden. Men snøskredfaren vil vedvare, også et stykke inn i tirsdagen.

Les flere saker på nordlys.no!

(ANB)

Artikkeltags