Variabelt EM-vær

Mange får oppleve regnvær i helga.

Mange får oppleve regnvær i helga. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sommerværet lar vente på seg. Dermed kan man sitte inne og se på fotball-EM med god samvittighet.

DEL

– Sommerværet vi hadde i pinsen så vi komme en uke i forveien, sier vakthavende meteorolog i Storm Geo, Roar Teigen til NTB.

Dessverre kan han ikke se noe lignende høytrykk de neste sju dager på sine skjermer i Bergen.

Denne helgen kommer tvert imot et lavtrykk over landet, noe som gjør at temperaturene vil synke noe. Først mot slutten av juni er det lov å håpe på sommervarme, skriver Storm på sine nettsider.

Kommende uke er det variabelt vær i vente, noe som betyr at man kan ligge henslengt i sofaen og se på fotball-EM med et lite snev av god samvittighet.

Så mens våre danske brødre møter Nederland lørdag, kan TV-seerne i Nord-Norge se kampen innendørs, utendørs vil det være noe vind fra nord, og en skyet værtype med enkelte regnbyger.

Teigen presiserer at dette hovedsakelig gjelder i indre strøk av Finnmark, og at det beste helgeværet i denne landsdelen trolig blir å finne i Helgeland i Nordland.

Starten på neste uke byr ikke på store forandringer, med temperaturer i overkant av 10 grader.

I Midt-Norge ser det bedre ut. I alle fall i helgen.

– Mye pent vær, men enkelte lokale byger i indre strøk av Trøndelag, sier Teigen om helgeværet i Midt-Norge. Han legger til at det vil være et variabelt skydekke, men at sola så absolutt vil være til stede.

– Best vær langs kysten, og så kommer det nok en del byger i indre strøk, sier meteorologen.

Været endrer seg lite i uken som kommer.

– Den store sommervarmen blir det ikke, men det kan bli dagtemperaturer opp mot 15 grader. 19 grader enkelte dager hvis sola får tak, sier Teigen.

Enkelte lokale byger finner vi også i innlandet på Vestlandet – Men i ytre strøk vil det komme lite eller ingen nedbør i helgen og de første dagene av neste uke, sier meteorologen.

Både i helgen og uken som kommer vil Vestlandet generelt også få en del sol, forteller han.

– Så det er absolutt brukbart vær i vente. Her kan temperaturen komme opp mot 20 grader, sier Storm-meteorologen.

For Sørlandet og Østlandet blir det ikke det store helgeværet. Starten på helgen byr på mye regn i sør og på Østlandet.

– Men helgen som helhet vil nok stort sett by på en skyet værtype og noe regn. Sola kan titte fram av og til, men hovedtrekkene blir regnvær og skyet.

Temperaturene i helgen kan nå opp mot 18 grader, selv om det trolig vil ligge på 14-15 grader.

Neste uke blir været også preget av enkelte regnbyger. Men sola kan dukke opp innimellom, sier Teigen. Han leser på sine skjermer at det ikke vil bli noen større temperaturforandringer på Sør- og Østlandet.

Dermed kan ellers så travle svenske servitører i hovedstaden bruke tiden til å se sine landsmenn spille mot Frankrike, England og Ukraina. (ANB-NTB)

Artikkeltags