Velgerne vender Frp ryggen

Artikkelen er over 17 år gammel

Velgerne vender ryggen til Fremskrittspartiet. På en ny meningsmåling fortsetter partiet å falle i oppslutning, og Arbeiderpartiet er igjen landets største parti.

DEL

På Norsk Gallups partibarometer for desember, gjort for TV 2 og VG, faller Carl I. Hagen og Frp ned 3,5 prosentpoeng fra november, og ligger nå på 23,5 prosent.

De siste to månedene har dermed Frp mistet 6,5 prosents oppslutning, etter den historiske toppnoteringen som Norges suverent største parti med 30 prosents oppslutning i oktober.

Etter å ha ligget i ro på meningsmålingene en stund, tar Ap denne måneden et steg oppover på gallupen, med tre prosentpoeng opp til 27,5 prosent.

Selv om det er veldig langt igjen til oppslutningen i glansdagene, kan i hvert fall Ap i desember trøste seg med at det atter er landets største parti.

KrF går fram 2,5 prosentpoeng til 13 prosent, mens både Høyre og Sp ligger forholdsvis stabilt, begge med en framgang på 0,5 prosentpoeng til henholdsvis 17,5 og 5,5 prosent. Venstre går tilbake ett prosentpoeng og faller langt under sperregrensen med 2,5 prosent.
SV har siden forrige måned gått tilbake 2,5 prosentpoeng til 7,5 prosent.

APOR

Artikkeltags