Venter på Facebook

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet nektes de passordet til 16-åringens profil på Facebook.

DEL

Torsdag gikk politiet ut med overvåkningsbilder av Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) i håp om å finne henne. Samtidig nektes de passordet til 16-åringens profil på Facebook.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde fortalte på en pressekonferanse torsdag ettermiddag at Facebook har avslått politiets begjæring om få innsyn i kontoen til Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), som har vært savnet siden søndag.

– Vi ble overrasket da vi hørte at politiet ikke hadde fått informasjonen. Det kan hende det handler om at det har tatt litt tid å finne den informasjonen politiet trenger. Men nå skal de ha fått alt de har bedt om, sier Facebooks talsmann i Skandinavia, Jan Fredriksson, til NTB.

Facebook-talsmannen forteller at selskapet har løpende kontakt med politiet om de skulle trenge ytterligere informasjon fra den savnedes Facebook-profil.

– Vi sorterer ut det som kan være relevant for politietterforskningen, og om politiet ikke har fått alt de trenger, håper vi de sier ifra, sier Fredriksson.

Oslo-politiet har en annen versjon av saken. De har fått noe informasjon, men får ikke full tilgang på Facebook-kontoen uten en rettsanmodning – noe som tar tid. Foreløpig foretar Facebook selv undersøkelser på kontoen og velger ut informasjonen som kan være aktuell for politiet.

– Vi er ikke av samme oppfatning som Facebook om at vi har fått all informasjonen vi har bedt om. Det er ingen som ikke sitter tett på denne politietterforskningen som kan vurdere hva som er relevant informasjon, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

Hun understreker at det er derfor politiet har bedt om fullt innsyn i kontoen – de tror fortsatt Sigrid kan være i live.

Torsdag publiserte politiet fire nye bilder av den savnede 16-åringen. Bildene er fra overvåkingskameraer på 69-bussen i Oslo lørdag, tatt før hun forsvant.

Politiinspektør Rohde håper dette vil gi publikum et bedre bilde av hvordan Sigrid så ut da hun forsvant og håper det kan føre til at hun blir funnet. Hun forteller politiet har mye materiale de jobber seg gjennom i saken.

– Vi er på langt nær ferdig med å gå gjennom overvåkningsbilder. Vi har en enorm mengde informasjon og opplysninger, men fortsatt ingen spor, sier Rohde.

Politiet har de siste dagene fått inn rundt 800 tips i forsvinningssaken.

Torsdag ettermiddag deltok rundt 300 frivillige i søket etter 16-åringen. Søket foregikk torsdag kveld i fire områder: Langerud, Abildsø, Åsland pukkverk og Skulleruddumpa. Frivillig-koordinator Trond Nyhus forteller at det er viktig å fortsette letingen på Langerud for å kunne utelukke flere områder.

– Det ikke å finne noe er også viktig, for da kan vi eliminere. Vi fortsetter i dette området for å kunne kvittere det helt ut, sier Nyhus.

Koordinator Bengt Eriksen er opptatt av at de frivillige må ta vare på seg selv og at slitne letemannskaper skal få hvile.

– Det kan tenkes at dette tar litt tid. Vi må orke å stå distansen ut, sa han til de frivillige torsdag.

Ifølge familiens talsmann, Geir Strand, er situasjonen uendret. I løpet av dagen har familien vært i flere møter med politiet for å avklare ulike detaljer i saken.

– De forholder seg til den informasjonen de får av politiet og lar dem gjøre etterforskningsjobben. De stoler på politiet, sier Strand.

Etterlyste biler

16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til søndag, ikke langt fra sitt hjem ved Østensjø i Oslo.

Skoene, mobiltelefonen og en sokk ble funnet like ved en barnehage. En sokk som ligner, ble senere funnet i Østmarka. Politiet venter på svar på om det er funnet DNA på sokken.

Politiet har også bedt førerne av to biler som ble observert i området der 16-åringen forsvant, om å melde seg. Foreløpig har ingen meldt seg. (ANB-NTB)

Artikkeltags