Vi griller sunnere

Vi er glad i grillmat, og nå skal den være sunnere enn før.

Vi er glad i grillmat, og nå skal den være sunnere enn før. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Ola Nordmann er mer opptatt av sunn grillmat i dag enn for fem år siden.

DEL

Spesielt kvinner og folk under 40 år ønsker at grillmaten skal være bra for helsa.

For befolkningen som helhet svarer 55 prosent at sunnhet er viktigere enn før når de fyrer opp grillen, viser en ny undersøkelse Synovate har gjennomført for MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

– Vi synes det er veldig gledelig at så mange som fire av ti sier de velger sunne kjøttprodukter når de griller i hverdagen, sier informasjonssjef Åse Kringlebotn i MatPrat til Newswire.

Blant de kjøttproduktene vi opplever som sunne å grille, er kyllingfileten på en suveren førsteplass. Også biffer og fileter av storfe, svinefilet og koteletter anses av mange som sunne grillvalg, i tillegg til andre kyllingprodukter.

– Rent kjøtt er gode og sunne valg på grillen, rikt på proteiner og andre næringsstoffer kroppen trenger, uttaler Åse Kringlebotn.

Det er ofte tilbehøret, som fete sauser, oljebaserte dressinger og potetsalat som ødelegger for at et grillmåltid kan være både sunt og kalorifattig.

Det er store forskjeller på nordmenns grillvaner, avhengig av hvor vi bor, kjønn, alder, utdanning og inntekt, viser den nye undersøkelsen.

– Sunnhet er viktigere for folk i Oslo enn andre steder i landet. Oslofolk blir ofte betegnet som nyskapende i matveien. Nye mattrender kommer først til hovedstaden og sprer seg utover landet noe senere.

– Det tror vi også er tilfelle med den maten vi griller. Etter hvert vil nok enda flere bli bevisst på at grillmat også skal være både god og sunn, hevder Kringlebotn.

*Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå, og Opplysningskontoret for egg og kjøtt er blant byråets oppdragsgivere. (ANB)

Artikkeltags