Vil bedre kraftsituasjonen

Artikkelen er over 11 år gammel

Ved å øke overføringskapasiteten og å opprette to nye reservekraftanlegg skal kraftsituasjonen i Midt-Norge bedres.

DEL

Regjeringen og Statnett la torsdag fram sine planer for å få orden på kraftsituasjonen i Midt-Norge. Arbeidet har pågått hele det siste året.

– Det er gjort et betydelig arbeid med å få på plass tiltak for å bedre kraftsituasjonen i Midt-Norge i løpet av det siste året, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen.

Ny kraftproduksjon

Blant tiltakene som vurderes, er økt overføringskapasitet og ikke minst ny kraftproduksjon. Statnett har blant annet besluttet å anskaffe to kraftanlegg på Tjeldbergodden og Nyhamna som skal brukes ved behov. De to anleggene skal gi en reservekraftkapasitet på 300 MW og skal være klare vinteren 2008.

– Det er for å sikre strømforsyningen at Statnett finner det nødvendig å gå til anskaffelse av 300 MW reservekraftanlegg. Ved hjelp av disse anleggene vil risikoen for rasjonering bli betydelig redusert, sier konsernsjef i Statnett, Odd Håkon Hoelsæter.

Fornøyd med tiltak

Olje- og energiministeren er fornøyd med Statnetts tiltak, men vil samtidig ha tiltak som sikrer en varig kraftløsning.

– Å få klarlagt rammene for en varig energiløsning er det som nå gjenstår før regjeringen kan legge fram en fullstendig handlingsplan for Midt-Norge. Jeg er i kontakt med de ulike selskapene og vil legge fram en fullstendig handlingsplan for Midt-Norge så snart nødvendige avklaringer er gjort, sier Enoksen. (ANB)

Artikkeltags