Norsk derbyhelt i Södertälje

Knalldebut i Sverige for den tidligere Kongsvinger-spilleren Dinko Felic.

Knalldebut i Sverige for den tidligere Kongsvinger-spilleren Dinko Felic. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Nordmannen Dinko Felic (24) fikk en knalldebut for svenske Syrianska. Han debuterte med mål og én assist i Södertälje-derbyet mot Assyriska torsdag.

DEL

Etterpå ble han båret rundt av fansen.

– Det var veldig bra stemning og mye folk. En veldig morsom debut. Jeg forstår det nesten ikke selv. Dette betyr svært mye for fansen. Det er stor rivalisering mellom lagenes tilhengere, sier Felic til NTB.

24-åringen er født i Bosnia, men flyttet til Vågå og Norge i 1995. Han spilte tidligere for Kongsvinger. Før sesongen ble han hentet til Syrianska fra Enköping. En strekkskade har holdt ham på sidelinjen i sesongstarten. Torsdag var spissen tilbake på banen.

– Mitt personlige mål er å bli best mulig. Jeg er 196 centimeter høy, men er likevel en teknisk spiss fordi jeg trente mye teknikk som liten. Vi får se hvor langt jeg kan nå, men i første omgang er målet å få Syrianska opp i Superettan, sier Felic, som ofte blir omtalt som «Upplands Zlatan».

Nordmannen har toårskontrakt med Syrianska. Klubben håper å feire 30-årsjubileet med opprykk.

– Vi er veldig stolt av Dinko, sier klubbdirektør Andreas Temiz til NTB.

Felic scoret 1-0-målet alt etter tre minutter med en heading. 17 minutter inn i andre omgang lå han bak Michel Aldemirs scoring. Like etter reduserte Andreas Haddad (eks. Lillestrøm) for Assyriska, men Syrianska holdt unna og tok en prestisjefylt 2-1-seier. (ANB-NTB)

Artikkeltags