Zlatan snart komplett

Zlatan Ibrahimovic er nærmest en komplett spiller.

Zlatan Ibrahimovic er nærmest en komplett spiller. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Sveriges store fotballstjerne, Zlatan Ibrahimovic, er snart der han ønsker å være: En komplett fotballspiller.

DEL

I Rosengård utviklet han sin teknikk. I Ajax lærte han hvordan han skulle bruke den. I Juventus bygget han opp kroppen, og i Inter har alle brikkene falt på plass.

– Jeg tar med meg en liten bit fra hvert eventyr. I dag er jeg ikke komplett, men nesten, sier Zlatan Ibrahimovic.

Han leder toppscorerlisten i Italia, og Inter er ubeseiret i serie A. Målene har endelig kommet i mesterligaen, og Zlatan selv virker mer harmonisk enn noensinne tidligere. Det han har plukket opp underveis i karrieren gjør at puslete Zlatan snart er komplett, og han utropes oftere til verdens beste fotballspiller.

– Men det tenker jeg ikke på, det er noe andre må bedømme. Alle vil bli best i verden. Om jeg skulle få den prisen, så ville det være det største som har hendt i min fotballkarriere. Det ville vært helt fantastisk, fortsatte den svenske stjernespilleren.

Vinner fra barndommen

– Men for å bli best i verden må du trene hardt hver eneste dag og prestere over lang tid. Og det viktige er å vinne med laget, det å oppleve noe sammen, la han til.

Zlatan har vært en vinner overalt i Fotball-Europa. Han har ligatitler med Ajax, Juventus og Inter.

– Jeg har det fra tiden i Rosengård, der skulle man vinne hver dag. Man skulle gjøre alt best og raskest mulig, man skulle være med hele tiden. Den biten har fulgt meg hele tiden. Med litt flaks, med litt kvalitet, med litt vinnervilje, så har jeg lyktes i å bli en vinner hvorhen jeg har kommet. Jeg liker ikke å tape, forklarte han.

Vil ha revansj

Han spiller ikke lørdagens EM-kvalifiseringskamp borte mot Liechtenstein grunnet karantene, men skal spille mot Nord-Irland på Råsunda neste onsdag. Der håper han Sverige sikrer EM-plassen.

– Jeg håper vi blir klare for EM så snart som mulig. Vi gjør vårt beste, og det har gått bra hittil. Senest mot Danmark syntes jeg at vi spilte fantastisk bra fotball, sa Zlatan.

Han vil gjerne ha revansj for innsatsen under VM i fotball i Tyskland da lyskeproblemene plaget ham svært mye.

– Jeg hadde ikke noe bra VM. Det er klart man er revansjesugen på å gjøre det bedre, og etter to operasjoner så kjenner jeg meg fysisk bra. Det er bare å kjøre på, forklarte Zlatan. (ANB-NTB)

Artikkeltags