Slukker ikke lyset

Å slukke lyset en time har liten effekt, mener Rød Ungdom. Derimot ville det monne om vi stanset oljeproduksjonen en time.

Å slukke lyset en time har liten effekt, mener Rød Ungdom. Derimot ville det monne om vi stanset oljeproduksjonen en time. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Rød Ungdom vil ikke delta i den verdensomspennende aksjonen Earth Hour og slukke lyset i én time for klimaet.

DEL

– Earth Hour er meningsløs symbolpolitikk og løser ingen miljøproblemer, sier Iver Aastebøl, miljøpolitisk ansvarlig i Rød Ungdom. Ungdomspartiet vil heller stoppe norsk oljeproduksjon en time.

Det er oppfordringen om å slukke lyset klokken 20.30 førstkommende lørdag som har fått partiungdommen til å se rødt. Hensikten med kampanjen er å rette søkelyset mot verdens miljø- og klimaproblemer. Den støttes av alle partiene på Stortinget, og frontes av internasjonale storselskaper som IKEA, Coca-Cola og McDonalds.

Rød Ungdom har derimot takket nei til å delta, og går hardt ut mot kampanjen.

– Earth Hour gjør like mye for miljøet som Paradise Hotel gjør for norsk kulturliv. Kampanjen signaliserer at veien til en miljøvennlig verden går gjennom at alle skal slå av lyset, sitte i mørket og ha det kjipt. Jeg frykter man gir folk følelsen av å bidra til et bedre klima, mens de i realiteten bare pynter på miljøprofilen til selskaper som Coca-Cola og McDonalds, sier Aastebøl.

Rød Ungdom mener det ville være en bedre idé å stoppe norsk oljeproduksjon i en time, for å kutte norske klimagassutslipp.

– Politikerne vil vise miljøansvar ved å slå av lyset på Stortinget en time. Vil de gjøre noe som monner, må de redusere oljeproduksjonen i stedet. De kunne begynne med å slå den av i en time, bare det ville kuttet over 1600 tonn CO2, avslutter Aastebøl. (ANB)

Artikkeltags