Anmelder høyesterettsdommere

Artikkelen er over 12 år gammel

Privatetterforsker Tore Sandberg anmelder tre høyesterettsdommere som behandlet Fritz Moens anke i 2003.

DEL

Tore Sandberg anmelder høyesterettsdommerne Magnus Matningdal, Eilert Stang Lund og Karin M. Bruzelius, melder NRK. Han mener de handlet mot bedre vitende eller utviste grov uforstand i tjenesten, da de behandlet Fritz Moens anke over en kjennelse i Hålogaland lagmannsrett i 2003.

De tre høyesterettsdommerne gikk inn for å gjenoppta drapet på Sigrid Heggheim i Trondheim i 1976, men ikke drapet på Torunn Finstad i 1977.

Nå anmelder Tore Sandberg dommerne fordi han mener de tolket en vitneobservasjon, av en mann og en kvinne som skal ha snakket sammen, i Finstad-saken feil. Denne feilen skal ha gjort at de avviste anken.

– Grunnen er at da høyesterettsdommerne i 2003 vurderte Fritz Moens gjenopptakelsesbegjæringer flyttet de vitnets observasjon ut av selve åstedsområdet, sier Sandberg til NRK.

Ifølge privatetterforskeren, må dommerne ha visst at det ikke var korrekt å flytte observasjonen ut av åstedsområdet hvis de hadde gjort seg kjent med vitnets politiforklaring og Moens begjæring om gjenopptakelse.

Fritz Moen sonet 18 år og fem måneder i fengsel for drapene han ikke hadde begått. (ANB)

Artikkeltags