Aulie angrer ikke voldtektsutspill

Slik presenterer maleren Marianne Aulie seg på sin egen nettside.

Slik presenterer maleren Marianne Aulie seg på sin egen nettside. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Direkte på radio navnga og anklaget billedkunstneren Marianne Aulie to kjente kulturpersonligheter for å ha forsøkt å voldta henne. Aulie forsvarer uttalelsen med å kalle det hennes stemme til kvinnekampen.

DEL

– Dette er kvinnekamp, det er min stemme til kvinnekampen. Vi kvinner kan ikke sitte og tie om det vi har opplevd. Det som skjedde meg for 14 år siden, må jeg leve med resten av livet. Jeg mener at de som gjorde dette mot meg, må tåle å høre meg si sannheten, sier Aulie til VG Nett.

Det var på slutten av radioprogrammet Mina på NRK P3 mandag like før klokken 12 at Aulie ble spurt om hun hadde noe mer å si. Det hadde hun.

– Jeg har noe på hjertet, sa Aulie og fulgte opp:

– Det at kvinner nå ikke føler seg trygge i Oslos gater er en av mine hjertesaker.

– Jeg opplevde selv for 14 år siden at NN1 og NN2 (navn utelatt) dopet meg ned og prøvde å voldta meg.

Helt uventet

Uttalelsen kom helt uventet på en gispende programleder Mina Hadjian og produsentene som litt for sent kuttet lyden og gikk rett til musikk.

– Aulie kom helt bardus på oss med uttalelsen. Vi ble fullstendig overrumplet, sier redaksjonssjef Tone Donald i «Mina» til NRK.

Ifølge redaksjonssjefen er det vanskelig å gardere seg mot slike hendelser i direktesendinger. NRK har imidlertid valgt å klippe bort sekvensen der de to personene blir navngitt i sendingen som ligger ute på internett.

– Ikke planlagt

Aulie fortalte til Se og Hør i forrige uke at hun ble dopet ned og forsøkt voldtatt av to norske kjendiser på et nachspiel for 14 år siden.

– De oppførte seg truende og skremmende, og tafset og klådde. Jeg kom meg løs, og forsøkte å hoppe ut fra verandaen i fjerde etasje, sier hun i ukebladet.

Hun sier til VG Nett at hun ikke hadde planlagt det som ble en real radiobombe mandag.

– Nei, det hadde jeg ikke. Men jeg angrer ikke på at jeg gjorde det, sier Aulie som innrømmer at det var en påkjenning å gå ut på denne måten. Hun sier all oppmerksomheten rundt voldtekter den siste tiden har revet opp sårene fra det hun opplevde. Aulie sier hun som 21-åring ikke turte å anmelde saken til politiet.

– God sak

Mandagens utspill kan imidlertid få konsekvenser for billedkunstneren.

– Selve innholdet i det som sies er at bestemte personer skal ha forsøkt å voldta henne. Det er en alvorlig anklage, sier advokat Vidar Strømme som er ekspert på injuriesaker til P4.

Strømme sier at de fornærmede kan ha en svært god sak om de velger å gå til injuriesøksmål. (ANB-NTB)

Artikkeltags