Elden blir Baaslands forsvarer

Advokat John Christian Elden blir Bjarte Baaslands nye forsvarer.

Advokat John Christian Elden blir Bjarte Baaslands nye forsvarer. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

John Christian Elden blir bedrageridømte Bjarte Baaslands nye forsvarer i forbindelse med den kommende ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

DEL

Baasland ble nylig i Oslo tingrett dømt til fire års ubetinget fengsel for grovt bedrageri etter å ha spilt bort 66 millioner kroner og gjort sine foreldre konkurs.

Torsdag ble det kjent at advokat John Christian Elden har overtatt forsvareroppdraget fra Hege Birkeland Ersdal.

Elden gjør det klart at Baasland selvsagt skal betale tilbake lånene, og at han ikke anker over det.

– Min klient erkjenner ansvar for å ha tatt opp lånene, men ikke at han ikke tenkte å betale tilbake. Vi er derfor ikke enige i at han har begått noe bedrageri i vinnings hensikt, slik loven krever, sier Elden til VG Nett.

Elden sier at anken ble levert mandag.

– Han står ved sine forklaringer som også politiet mener er riktige, men mener han ikke kan dømmes for bedrageri. Han har lånt penger og ikke hatt til hensikt å uberettiget berike seg, sier Elden til Vårt Lands nettutgave.

Elden sier at Baasland kan anke både bevisvurdering, lovanvendelse under skyldspørsmålet og utmålingen av straff.

– Min klient har hele tiden hatt tilbakebetalingshensikt for lånene, og det er jo nettopp dette som ligger i spillegalskap. Han spilte for å vinne, ikke for å tape. At han selv erkjente straffskyld i første rettsrunde er uten interesse, så lenge det han har gjort ikke er straffbart. Man kan ikke putte folk i fengsel bare fordi de skylder store pengebeløp, sier Elden. (ANB-NTB)

Artikkeltags