– Like mange prostituerte som i 2007

Antall prostituerte er nå tilbake til hva det en gang var.

Antall prostituerte er nå tilbake til hva det en gang var. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Antall prostituerte i Norge er nå på nivå med det siste «normalåret» 2007, skriver Dagbladet.

DEL

I årets ni første måneder har det vært en tilvekst av antall prostituerte fra Nigeria til Oslo på 12 prosent, ifølge beregningene til Pro Sentret.

I tillegg er det en klar vekst i innemarkedet igjen:

– Fram til 1. oktober i år har vi registrert 34 prosent flere inneprostituerte i Oslo og 25 prosent flere hele landet sett under ett. Dermed er vi på vei mot antallet prostituerte i 2008, da aktiviteten tok helt av de siste månedene før sexkjøp ble forbudt, sier fungerende leder Bjørg Norli i Pro Sentret til Dagbladet.

Ikke bedret seg

Norli sier at loven som forbyr kjøp av sex ikke har virket slik politikerne så det for seg. Intensjonen var å redusere markedet, men det har ikke skjedd. Dessuten har loven ikke bidratt til å bedre livsbetingelsene for dem som selger sex, tvert imot, ifølge Norli.

Politiets tall er imidlertid noe lavere enn Pro Senterets, og politioverbetjent Øyvind Nordgarden i Oslo politidistrikt sier til avisen at færre jenter nå er ofre for menneskehandel enn før loven ble innført.

199 bøter

Loven som forbyr kjøp av seksuelle tjenester ble innført 1. januar 2009. Siden har 199 menn blitt bøtelagt etter å ha blitt tatt på fersk gjerning i Oslo. I fjor høst ble standardboten hevet fra 9.000 kroner til 25.000 kroner i hovedstaden. Så langt har alle vedtatt.

Politiet forteller at to menn tok saken så langt som til beramming for retten, men deretter trakk de seg og valgte å punge ut.

– Ingen vil vel bli historisk som horekunde i full offentlighet, sier Nordgarden. (ANB-NTB)

Artikkeltags