Voldtektstiltalt avslørt av fotoboks

En voldtektstiltalt svenske på rømmen i Norge ble knipset av en fotoboks langs E6 i Eidsvoll. Det førte til at han ble etterlyst, pågrepet og utlevert til svensk politi.

En voldtektstiltalt svenske på rømmen i Norge ble knipset av en fotoboks langs E6 i Eidsvoll. Det førte til at han ble etterlyst, pågrepet og utlevert til svensk politi. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

En fotoboks langs E6 i Eidsvoll er hovedårsaken til at 57 år gammel voldtektstiltalt svenske nå befinner seg bak lås og slå i Stockholm.

DEL

Mannen skal ha voldtatt en 92 år gammel kvinne i Uppsala.

Svensk politi har tiltalt mannen for grov voldtekt etter at han oppsøkte den gamle kvinnen på hennes bopel og utga seg for å komme fra den lokale hjemmehjelpen. Dermed ble han sluppet inn i huset. Mannen gikk kort etter på toalettet, der han kledde seg naken. Deretter voldtok han den gamle damen og stakk så fra stedet, skriver Romerikes Blad.

Stakk til Norge

Svensk politi etterlyste mannen i Sverige, men han var som sunket i jorda. Først på senhøsten i år dukket det opp et nytt spor. 57-åringen hadde kort tid etter den brutale voldtekten stukket over grensen til Norge, der han har oppholdt seg på ulike steder. I slutten av oktober kjørte han nordover E6 i Eidsvoll i Akershus og var da så hard på gassen at han ble knipset av en fotoboks. Bilder av utenlandske biler som blir tatt i automatiske fartskontroller blir sjekket opp mot politiopplysninger i bileierens hjemland.

Dermed kunne politiet på Romerike orientere sine svenske kolleger om at vedkommende befant seg i Norge.

Internasjonalt

Mannen ble dermed etterlyst internasjonalt og pågrepet og utlevert til svenske myndigheter kort tid senere. I tillegg til voldtekten i Uppsala, er han også tiltalt for seksuell trakassering av fire andre kvinner mellom 85 og 94 år i perioden 2003 til 2007. Flere av ofrene har forklart at mannen har kledd seg naken hjemme hos dem, etter at han har klart å bløffe seg inn.

Ifølge Aftonbladet har politiet sikret seg flere tekniske bevis i saken, blant annet DNA fra tiltalte. Avisen skriver også at mannen på 1990-tallet i perioder var tilknyttet den kommunale hjelpepleien. Vedkommende er ikke tidligere straffet for seksuelle overgrep, men har en dom for promillekjøring.

Uppsala-politiets talsmann Christer Nordstrøm opplyser at 57-åringen i politiavhør har forklart at han oppsøkte de eldre kvinnene for å få «seksuell tenning».

– Vi vet nå at mannen rømte til Norge etter voldtekten, men vi vet ikke hvor han oppholdt seg der, bortsett fra at han ble registrert av en fotoboks i Eidsvoll under råkjøring, sier han.

Ifølge 57-åringens forsvarer Bo Karlsson nekter mannen straffskyld. (ANB)

Artikkeltags