Barnas hevn over voksentyranniet

Fridtjov Såheim, som spiller pappa Grannemann, løper etter 11 år gamle Anders Herman Clausen, som spiller Karl Jonathan, og kaninen Cleopatra i «Radiopiratene». Filmen har premiere fredag.

Fridtjov Såheim, som spiller pappa Grannemann, løper etter 11 år gamle Anders Herman Clausen, som spiller Karl Jonathan, og kaninen Cleopatra i «Radiopiratene». Filmen har premiere fredag. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

I møte med voksnes kneblende krav til sikkerhet, gjør barna opprør i barnefilmen «Radiopiratene» som har premiere fredag.

DEL

Selv om debutantregissør Stig Svendsen har fått med mange kjente skuespillere i filmen, er det Anders Herman Clausen (11) og Helene Gystad (12) som er heltene i «Radiopiratene».

Fredag har filmen premiere over hele landet. Dagen før er det fest for spesielt inviterte og selvfølgelig for dem som er med i filmen.

Strengt borettslag

Anders Herman spiller hovedrollen som Karl Jonathan i «Radiopiratene». Sammen med faren sin, pappa Grannemann (spilt av Fridtjov Såheim), flytter han til det strengeste borettslaget som finnes i hele verden. Verken han eller faren hans passer spesielt godt inn.

Og ingen ringere enn Ane Dahl Torp spiller rollen som den tøffe, kickboksetrenende mammaen til Karl Jonathan.

Alt i Skjelleruten borettslag er fokusert rundt trygghet. Alt morsomt er forbudt og alle barn må ha hjelm når de er ute. Å løpe er heller ikke lov. Når Jonathan og venninnen Sisseline, spilt av Helene Gystad, kommer over en nedlagt radiostasjon ingen lenger husker, starter de piratradio. De gjør opprør mot den onde borettslagslederen Jannik Jansen og hans medhjelper advokat Pelsen som spilles av Per Christian Ellefsen.

Henrik Mestad spiller motorsykkelbanditten Konrad. Han er både skummel, men også litt snill. Ikke minst blir han en viktig alliert i kampen mot Jannik Jansen.

Morsomt med film

Da Barnefilmfesten åpnet under Filmfestivalen i Haugesund i august fikk «Radiopiratene» æren av å være åpningsfilm. Selv om Anders Herman og Helene har blitt intervjuet i timevis om filmen som ble spilt inn i fjor høst, har skuespilleryrket gitt mersmak.

– Det var kjempemorsomt å spille inn film. Jeg vil gjerne gjøre det igjen, sa Anders Herman Clausen til NTB.

Og etter festpremieren torsdag blir fest. Programmet starter allerede når barna skal hentes på skolen med drosje.

– Etterpå blir vi kjørt på en eller annen kino og deretter skal vi på festen i Konserthuset – eller noe sånt. Og ja! – noen av vennene mine kommer også. Jeg tror nok de er litt misunnelige, men de synes det er veldig stas at jeg er med i filmen, forteller Helene til Filmweb. (ANB-NTB)

Artikkeltags