«Bestevenner» vant i Montreal

Bestevenner har vunnet priser i Montreal.

Bestevenner har vunnet priser i Montreal. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

«Bestevenner» vant i helgen to priser på Montreal Internasjonale Barnefilmfestival.

DEL

Christian Los spillefilmdebut vant både den internasjonale juryens spesialpris (Prix Spécial du Jury) og barnejuryens spesialpris ved festivalen i Canada.

«Bestevenner», som er vist under sin internasjonale tittel «Rafiki», sikret seg dermed to av festivalens fire priser. Prix Spécial du Jury gis til en film som «klarer å fange juryens hjerter», ifølge festivalens hjemmesider.

– Det er fantastisk artig å vinne filmens første festivalpriser – og spesielt når en får en slik anerkjennelse både fra voksenjuryen og barnejuryen, sier Christian Lo.

Dette var filmens første festivalvisning etter at den fikk sin internasjonale premiere i barneprogrammet Generation under filmfestivalen i Berlin.

«Bestevenner» skal nå blant annet vises på festivalene BUF i Malmö og Sprockets i Toronto. I Norge er filmen kåret til «Årets Barnefilm 2009» av Norske kinosjefers forbund, sett av nærmere 50.000 på kino og nylig lansert på DVD der den ligger på 5. plass på VGs liste.

Filmen forteller om det sterke vennskapet mellom de tre jentene Julie, Mette og Naisha, som plutselig befinner seg i en situasjon der de må overvinne hindre utenfor deres egen kontroll. (ANB-NTB)

Artikkeltags