Blir prosjektteater

Teatersjef Catrine Telle er oppgitt etter at Oslo bystyre onsdag besluttet å legge nye rammer for Oslo Nye Teater.

Teatersjef Catrine Telle er oppgitt etter at Oslo bystyre onsdag besluttet å legge nye rammer for Oslo Nye Teater. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Teatersjef Catrine Telle er oppgitt etter at Oslo bystyre onsdag besluttet å legge nye rammer for Oslo Nye Teater.

DEL

Bystyret stemte for innstillingen fra kulturkomiteen. Dermed legges driften om fra institusjonsteater til prosjektteater med færre fast ansatte. Ressursene skal i stedet følge produksjonene som settes opp.

Oslo Nye Teater eies av Oslo kommune, og har i mange år slitt med økonomien.

Teatersjef Catrine Telle kaller beslutningen ubarmhjertig og mener politikerne ikke forstår teaterdrift. Hun stiller spørsmål ved hvordan driften skal kunne foregå i praksis, og tror det blir en langt tøffere måte å produsere forestillinger på.

– Man går mot alle arbeidslivets regler. Jeg vet ikke hvor brutalt dette blir, sier Telle til NRK.

– Du hiver inn en masse folk som kommer, og den dagen da forestillingen er ferdig, så sier du bare «ha det». Så er det slutt, sier hun.

Kulturkomiteen ønsket et teater med større fleksibilitet og lavere driftskostnader. Byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke (V) har tidligere uttalt til NTB at den gamle måten å drive institusjonsteater på, har gått ut på dato.

Oslo Nye har i lengre tid hatt økonomiske utfordringer. Driftstilskuddet i 2013 er på 80 millioner kroner, en nedgang på 2,5 millioner fra året før. (ANB-NTB)

Artikkeltags