Fikk norsk filmsølv

«Bestevenner» var den beste barnefilmen i 2009, mener norske kinosjefer. En scene fra filmen, fra venstre: Live Marie Runde, Regine Stokkevåg Eide og Johanna Ado Girirpio.

«Bestevenner» var den beste barnefilmen i 2009, mener norske kinosjefer. En scene fra filmen, fra venstre: Live Marie Runde, Regine Stokkevåg Eide og Johanna Ado Girirpio. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Norske kinosjefer har talt – «Upperdog» og «Bestevenner» utmerket seg i året som gikk.

DEL

Begge filmer har vunnet norske kinosjefers høyeste utmerkelse, Sølvklumpen, for henholdsvis beste film og beste barnefilm i 2009.

Dette er den første prisen «Upperdog» får. I sin begrunnelse sier juryen blant annet at «Sara Johnsen befester med sin andre film plassen som et av våre fremste regitalenter .... En særdeles vellykket casting, nydelig spill av nye interessante filmfjes, foto og bildekomposisjon med slående vakre enkeltbilder, dristig men sikker bruk av symboler og musikk er grep som setter en særegen stemning i denne filmen.»

Om «Bestevenner» sier juryen at «årets beste barnefilm er en spennende, morsom, godt fortalt og troverdig historie som tar opp dagsaktuelle tema og belyser sider ved norsk asylpolitikk og konsekvenser i et norsk lokalsamfunn.»

Sølvklumpen deles hvert år ut av norske kinosjefer, og prisen består, foruten heder og ære, av et diplom og en plakett med en sølvklump fra Det Norske Myntverket i Kongsberg. (ANB-NTB)

Artikkeltags