I Magenta og svart

Anders Odden og Magenta er klare igjen.

Anders Odden og Magenta er klare igjen. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

– Med Magenta har jeg enten vært for langt foran, eller for langt bak, trendene som råder. Nå ville jeg bare sette meg ned i studio og lage det jeg likte.

DEL

Det sier Anders Odden når han nå etter atskillige års pause slipper platen «Art and Accident».

Odden, kjent fra deathmetalbandet Cadaver, synthelektronikagruppen Apoptygma Berzerk og som konsertgitarist i Celtic Frost, nå de senere år med Karaoke From Hell-konseptet, står også bak musikkbransjetreffer på Infernofestivalen.

Magenta er Oddens egen musikalske lekegrind sammen med vokalist Vilde Lockert. Der blander han uttrykkene til en særegen miks, som først var å høre på bandets debut-EP i 1997, der radiohiten «Secret Sky» var med.

Utgangspunktet

Det ble to album, «Periode» (1998) som lekte med electroclash veldig tidlig, og «Little Girl Lost» (2002). På sistnevnte tok Odden og Lockert med seg et mangfoldig knippe gjester, som spente fra Johnny Sjo til Maniac i Mayhem, og i en plate som ifølge anmelderne blandet like deler metal og synth med litt listepop og en dash elektronika.

Siden ble det stille?

– I stilleste laget mediemessig her hjemme ja. Men vi spilte ute i Europa, senest i 2006, sier Anders Odden, som alltid svartkledd.

Også på «Art and Accident» tok de med seg et knippe gjester: Gothminster, Apoptygma Berzerk-medlemmene Geir Bratland og Angel, Stu Manx fra Gluecifer og det Odden kaller Magentas støttemedlem, Jonas Groth.

– Å lage ny musikk tar tid for oss, vi er frie, gir ut på eget selskap. Vi skulle også finne oss selv igjen, i hva Magenta skulle være musikalsk. Det ble å stramme inn og finne tråden. 2002-skiven ble rett og slett for eksperimentell, den ble vanskelig å gjenskape live. Nå er vi tilbake til utgangspunktet, tilbake mot det vi gjorde på den første EP-en. Det er nærmest oss, sier Odden om blandingen av electro, rock, new wave og goth.

Raskere

Han og Vilde Lockert fikk dessuten med Daniel Hill, som nå er Magentas tredje medlem, og altså Jonas Groth som er med som vokalprodusent. Programmeringen har Odden for det meste gjort selv. For, som han sier:

– Selv programmering har sin personlige signatur. Og det blir mest Magenta når jeg gjør det meste. Denne nye skiven vil vi kunne spille live også, som et rockeband; vi har funnet en trommeslager som synes det er greit å spille live mens synthene på backingtracks.

Nå ser Magenta sørover, på å spille ved festivaler i Europa. Tyskland, England og Hellas er gode land for bandet ifølge Odden, som følger med på fandemografien via MySpace.

– De er fra vår alder og ned til kids. Ungdommen tilnærmer seg musikk gjennom å høre på nett før de bestemmer seg for hva de liker. Det går raskere i dag enn da vi drev i metalundergrunnen, gliser han: – Da sendte vi brev og demokassetter! Men også vi søkte, ofte ut, og fant, vi også.

Første gull

Anders Odden sier han lager musikk hele tiden. Der ting før ville havnet i skrivebordsskuffen, har han utløp for det på MySpace.

– Da blir jeg ferdig med det. Terskelen opp til et kvalitetsprodukt som jeg skal stå inne for, er høy hos meg.

Derfor må han smile i skjegget når han nå i neste uke vil motta sin musikerkarrieres første gullplate. Det er takket være overskuddsprosjektet Karaoke From Hell – som altså er metalkaraoken Odden dro i gang i Norge, og som han kaller «et danseband vi kan leve med».

– Det blir gull til Pondus-samleskiven «Flat fuzzpedal». Karaoke From Hell gjør eneste originalinnspilling, en coverversjon av AC/DCs «You Shook Me All Night Long». Etter 20 år i bransjen er det dette jeg får gullplate for. Det er platebransjen i et nøtteskall, ler han.

Magentas nye album «Art and Accident» ligger ute i sin helhet på bandets MySpace-side fra fredag. (ANB-NTB)

Artikkeltags