51-åring forføres av Bond

  En kryptisk melding fra Bonds fortid sender ham på et oppdrag for å avsløre Spectre.

  Av
  Artikkelen er over 3 år gammel

  Monica Bellucci (51) er den eldste som har latt seg forføre av spionsjarmøren.

  DEL

  Hun fikk tilbudet allerede i 25-årsalderen. Men Monica Bellucci ventet til hun rundet 50 med å figurere i en Bond-film. Dermed er hun den eldste av samtlige som har latt seg forføre av den britiske spionsjarmøren på lerretet.

  Det er hun glad for.

  – Å gjøre Bond nå er mye bedre. Jeg er blitt en bedre skuespiller, og engelsken min var så dårlig da, sier Bellucci, som inntar norske kinoer mot Daniel Craig i Sam Mendes' «Spectre» fredag.

  NTB møter den italienske divaen på staselige Corinthia Hotel i London. Iført ildrød neglelakk og svart, utringet drakt legger hun ikke skjul på at hun er fornøyd med innsatsen i det 24. Bond-avsnittet.

  – Hvis dette kan fremme kvinners sak, er jeg stolt av det. Det ville jo vært fint om det kunne gjøre det lettere for kvinner å fortelle verden: «Vi er ikke bare en kropp. Vi har også en hjerne og et indre.»

  Monica Bellucci spiller Lucia Sciarra i Sam Mendes' «James Bond: Spectre», som inntar norske kinoer fredag.

  Monica Bellucci spiller Lucia Sciarra i Sam Mendes' «James Bond: Spectre», som inntar norske kinoer fredag. Foto:

  Golden Globe-vinneren Bellucci spiller enka etter et av 007s ofre. Imidlertid prøver vår mann å gjøre det godt igjen ved å beskytte henne mot andre treffsikre fiender. Snart oppstår søt musikk.

  – Sam ville ha en 50-åring som faktisk ser ut som hun er 50 – ikke 40 eller 30. Vi må nemlig forstå hvor desperat og ensom hun er, forklarer Bellucci.

  – Vi har aldri opplevd en sånn kvinne i James Bonds favn, sier hun om sin rollekarakter Lucia Sciarra:

  – Jeg synes det er både provokativt og nytt. Det signaliserer at du kan være attraktiv og feminin selv om du ikke er «perfekt». Femininitet er noe som kommer fra innsida, og som ikke trenger være forbundet med ungdom.

  Nyskilte Bellucci – inntil 2013 var hun gift med sin franske kollega Vincent Cassel – mener hennes eget liv illustrerer poenget.

  – Holdningene våre må endres, for ved 50 er vi kvinner fortsatt vakre og sterke – og kun halvveis i livsløpet. Personlig fikk jeg mitt første barn da jeg var 40 og mitt andre da jeg var 45. Ja, jeg ammet så sent som for fire år siden, så hva er problemet?

  Skjønt, selv om kvinnesynet hans har endret seg siden introduksjonen i 1953, tror ikke Bellucci at Bond-skikkelsen noen gang vil bli politisk korrekt.

  – Jeg synes ikke han er korrekt for fem flate øre. Tvert imot ble jeg sjokkert da jeg så den ferdige filmen, for Sam Mendes er tydeligvis ikke redd for noe. Volden er iallfall ikke politisk korrekt. Heller ikke dette temaet, der en 50-åring spiller på sex, påpeker hun.

   Agent 007 (Daniel Craig) nøyer seg aldri med én venninne ikke denne gangen heller. Franske Léa Seydoux er også med.

  Agent 007 (Daniel Craig) nøyer seg aldri med én venninne ikke denne gangen heller. Franske Léa Seydoux er også med. Foto:

  – Faktum er at Sam og Daniel sammen har skapt en utrolig Bond. Sam kommer fra solide filmer som «American Beauty» og liker å trenge dypt inn i figurene sine. Daniel, på sin side, er en kompleks skuespiller med veldig mange fasetter. Han kan være like dyster som fintfølende, og leverer en Bond som aldri blir opplagt.

  – Hvordan føles det endelig å ha blitt medlem av Bond-familien?

  – Jeg har så stor respekt for tradisjonen. Jeg synes det er imponerende i seg selv at franchisen har eksistert så lenge. Grunnen, tror jeg, er nettopp at den ivaretas som en familie, skryter Bellucci med henvisning til produsentsøskenparet Barbara Broccoli og Michael Wilson.

  – De behandler den som sitt eget avkom. Da vi tok opp Roma-scenene, holdt vi på fra 14 om ettermiddagen til 08 om morgenen. De var til stede hele tida, som om de fulgte opp et barn. Du skal se det er hemmeligheten bak at dette holder seg så friskt selv om det ikke er helt ungt lenger. (ANB-NTB)

  Artikkeltags