Morgan Kane fra vugge til grav

Aller Forlag relanserer 83 Morgan Kane-bøker, blant dem «Comanche!».

Aller Forlag relanserer 83 Morgan Kane-bøker, blant dem «Comanche!». Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Mandag 5. oktober relanserer Aller Forlag den første av 83 Morgan Kane-bøker. Før jul kommer det tre til, og deretter én i måneden.

DEL

– For første gang kommer bøkene ut i strengt kronologisk rekkefølge, hvor også alle novellene ligger riktig, slik at vi følger Morgan Kane fra vugge til grav. Vi starter derfor med novellen «Jornada de Diablo», der Kane blir født, som en prolog til boka «Blodsporet til Santa Fe», sier forlagssjef i Aller Forlag, Einar Røhnebæk.

Deretter følger «Comanche», «Den siste Cheyenne», og allerede før jul kommer en av seriens godbiter, «Der ørnene dør», som er en av bøkene som gjorde at forfatteren Kjell Hallbing fikk sitt medlemskap i Forfatterforeningen.

– Boken gir en høyst troverdig fremstilling av Slaget ved Little Big Horn, der General Custer tapte mot Sitting Bull, mener Røhnebæk.

Fullrestaurert utgave

Det er en fullrestaurert utgave av Morgan Kane som nå kommer på markedet. De er grundig korrekturlest og det er foretatt noen moderniseringer av språket, uten at Hallbings særpreg er fjernet.

– Alle som leste Morgan Kane i ungdommen, og som har et nostalgisk forhold til bøkene, vil oppdage at Kane-bøkene har tålt tidens tann forbausende godt. Og nå vil de ha en mulighet til å komplettere samlingen, eventuelt begynne å samle på nytt, sier Røhnebæk.

Det er laget en god del ekstramateriell til bøkene, blant annet for å vise hvor mye research Hallbing la ned i bøkene.

– De bestreber seg på å være historisk korrekte, og det er ikke langt unna. Alt fra geografi, beskrivelse av historiske personer og hendelser, til detaljkunnskap om våpen er grundig dokumentert, og vi har derfor tatt med artikler om blant annet disse temaene i bøkene, forteller Røhnebæk.

Stort opplag

Opplagene på de første bøkene er 30.000, og bøkenes salgskanaler er abonnement, samt dagligvare, kiosker og bensinstasjoner.

– Det er solgt over 15 millioner Kane-bøker totalt. Potensialet er enormt i og med at de fleste Kane-samlinger enten er utlest eller har gått tapt i flyttinger, branner, skilsmisseoppgjør eller andre tragiske hendelser, sier Røhnebæk (ANB-NTB)

Artikkeltags