Nominert til Kritikerprisen

Per Petterson.

Per Petterson. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

To vinnere av Brageprisen 2008 – Per Petterson og Øyvind Rimbereid – er nominert også til Kritikerprisen 2008.

DEL

Norsk kritikerlag offentliggjorde torsdag de nominerte forfatterne til litteraturkritikerprisene 2008. Prisene skal deles ut torsdag 5. mars.

Hver av de tre prisene består av «mye ære og et grafisk blad», sier generalsekretær Anne Merethe K. Prinos i Norsk kritikerlag til NTB.

Følgende fire forfattere er nominert til Kritikerprisen for beste voksenbok: Inger Bråtveit for «Siss og Unn», Per Petterson for «Jeg forbanner tidens elv», Øyvind Rimbereid for «Herbarium» og Gunnhild Øyehaug for «Vente, blink».

De nominerte til Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok er: Stian Hole for «Garmanns gate», Stein Erik Lunde (tekst) og Øyvind Torseter (illustrasjoner) for «Eg kan ikkje sove no», Aleksander Melli for «Barneregjeringen» og Bjørn Sortland for «Alle har eit sultent hjerte».

Disse konkurrerer om Kritikerprisen 2008 for beste oversettelse: Gunnstein Bakke og Ingrid Storholmen for «Alle med lunger kopla saman» av Juliana Spahr, Steinar Lone for «Orbirtor, Venstre vinge» av Mircea Cartarescu, Tom Lotherington for «De velvillige» av Jonathan Littell, og Arild Vange for «Dagbøker 1909-1923» av Franz Kafka. (ANB-NTB)

Artikkeltags