NRK vant helgen

Tekst til bilde nr 20080204-099: NRKs nye fredagsprogram «Showbiz» med Christine Koht og Klaus Sonstad var blant seerfavorittene på TV i helgen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK/ANB)

Tekst til bilde nr 20080204-099: NRKs nye fredagsprogram «Showbiz» med Christine Koht og Klaus Sonstad var blant seerfavorittene på TV i helgen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK/ANB) Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Premieren på NRKs «Showbiz» la seg rett inn i gullrekka med 821.000 seere fredag kveld.

DEL

NRKs nye folkelige talentkonkurranse med Christine Koht og Klaus Sonstad la seg dermed på samme seertallnivå som Ivar Dyrhaugs «Beat for beat» hadde på fredagskveldene før nyttår, skriver Dagsavisen.

Over millionen

«Showbiz» er et uhøytidelig underholdningsprogram hvor programlederne Koht og Sonstad reiser rundt på arbeidsplasser på jakt etter talenter innen sang og dans. Premieren på showet hadde en markedsandel på 50,2 prosent, noe som føyde «Showbiz» inn i rekken av helgeunderholdning med høye seertall på NRK i vinter. Dette var også den tredje helgen hvor NRKs helgeshow kan vise til seertall over millionen.

«Nytt på nytt» kan igjen smykke seg med tittelen «Norges mest sette» med 1,25 millioner seere, mens talkshowet «Grosvold» hadde 1,03 millioner seere. På lørdagskvelden har Robert Stoltenbergs «Borettslaget» etablert seg som en suksess, med 1,05 millioner seere av tredje episode. Senere på kvelden hadde Dan Børge Akerø og «Den store klassefesten» 1,04 millioner seere på NRK1.

Færre så spellemenn

Samtidig var det bare «Spellemann 2007» på TV 2 som hadde en oppslutning tilnærmet NRKs hovedattraksjoner i helgen.

Den to timer lange spellemannsprisutdelingen lørdag kveld hadde i snitt drøyt 731.300 seere. Det er en nedgang på mer enn 100.000 seere i forhold til i fjor, da nesten 850.000 så musikkbransjens «Spellemann 2006» på TV 2.

Kanalens storsatsing på realityfronten i vinter, «Farmen», hadde i snitt en halv million seere lørdag kveld. Programmet går i samme sendetid som NRK1s «Borettslaget». Samtidig har TV 2 ennå ikke dratt i gang sin vårsesong, med en ny runde «Senfredag» og den kommende storproduksjonen «Norske Talenter».

Denne helgen hadde også TV3 premiere på karaokeshowet «Singing Bee», som ble fulgt av 197.000 seere i snitt søndag kveld. (ANB)

Artikkeltags