NRKs nye filmfjes

Siril Heyerdahl er programleder for Filmplaneten som gjenoppstår på den nye NRK 3-kanalen.

Siril Heyerdahl er programleder for Filmplaneten som gjenoppstår på den nye NRK 3-kanalen. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Tidligere har Siril Heyerdahl gitt stemme til radio, i morgen viser hun ansikt når NRK 3 presenterer den gjenoppståtte Filmplaneten.

DEL

Filmplaneten starter i helt ny utgave med sending hver uke på den nye kanalen og reprise på «gamlekanalene» NRK1 og NRK2.

Film er ikke lenger en guttegreie, den nye programlederen heter Siril Heyerdahl og har tidligere arbeidet i Filmpolitiet på P3.

Arvtakeren

Et hode dekket av rødt hår viser seg i trappa opp til Stratos på toppen av Folketeaterbygningen. Pål Bang-Hansens arvtaker er snart klar til å møte filminteresserte seere.

– Arvtaker, jeg vet ikke helt. Men det er ingenting jeg vil mer enn det. Han har gjort veldig mye for å øke interessen for film i Norge, sier Siril Heyerdahl som gleder seg til Filmplaneten går på lufta.

– Til nå har vi lekt oss veldig, og nå skal publikum få se og bry seg med hva vi har gjort, sier Siril Heyerdahl, som er klar over at hun blir vurdert i forhold til herrer som Pål Bang-Hansen og Mikal Olsen Lerøen.

Varemerket

Pål Bang-Hansen har sin slentrende stil, mens Siril Heyerdahls forgjenger i Filmplaneten Mikal Olsen Lerøen opptrådte i smoking og lang hestehale.

– Hva blir ditt varemerke?

– Rødt hår? Det er ikke så mange som har det, sier Siril Heyerdahl lattermildt.

– Jeg kommer ikke til å ha noen temamessige gags, jeg skal være med selv og finne min egen lederstil uten å kle meg ut, sier hun, og legger til at den nye Filmplaneten vil ta opp filmstoff som ellers ikke omhandles.

– Vi har ikke med filmanmeldelser, de finner du over alt. Film som medium, hvilke filmatiske grep som benyttes i utformingen er noe av det vi tar opp. Programmet skal være aktuelt i forhold til filmer som har premiere, og i første program viser vi glimt fra de norske filmene «Tatt av kvinnen» og «Varg Veum», sier Siril Heyerdahl, som lover at programmet ser film på en annen måte. Og det blir mye om norsk film.

– Norsk film er bedre enn sitt rykte, hevder programlederen som kommer til å pendle mellom Trondheim, Bergen og Oslo. (ANB)

Artikkeltags