Nytt søksmål truer Memo

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Får ikke vinneren av TV 2-programmet «Skaperen» dementi fra Memo, går hun til søksmål. I så fall er bladet involvert i to søksmål på en uke.

DEL

«TV 2-bløffen» er oppslaget på denne ukens utgave av nyhetsmagasiner Memo. Bladet hevder at Ellen Kathrine Lie, vinneren av TV 2s «Skaperen», ikke var oppfinneren av produktet hun vant det populære realityshowet med, men bare er importør av et koreansk produkt.

Nå går Ellen Kathrine Lie til motangrep.

Krever dementi

– Jeg har engasjert John Christian Elden som advokat. Vi kommer til å klage Memo inn for PFU, og ta kontakt med Dagbladet. Vi krever en beklagelse og et dementi fra Avishuset Dagbladet, sier Ellen Kathrine Lie.

– Jeg advarte Memo før de skrev artikkelen, sier Ellen Kathrine Lie.

Hun vant «Skaperen» med en multiavleserboks som blant annet inneholder strøm- og vannmåler.

– Det var jeg som gikk til det sørkoreanske selskapet Nuri Telecom, siden de hadde teknologien som gjorde mitt system mulig. Men det var jeg som hadde ideen om å lage dette produktet, og bruke teknologien på denne måten. Derfor er dette nyskapende. Jeg har aldri lagt skjul på at det var selskapet som sto bak teknologien, sier Lie.

Alvorlige konsekvenser

Nå frykter Lie konsekvensene av den negative oppmerksomheten.

– Dette er alvorlig for meg både personlig og forretningsmessig, sier Lie.

Memo får en dag på å beklage saken.

Memos redaktør Kristine Moody har holdt fast ved at deres artikkel er riktig, og har ikke lyst til å beklage.

– Vi er kjempefornøyd med artikkelen og synes journalisten har gjort en grundig og bra jobb, sier Moody.

– Så fristen som Ellen Kathrine Lie og hennes advokat gir dere på å beklage kommer dere ikke til å ta hensyn til?

– Nå har vi ikke hørt noe fra advokaten ennå, så det får vi se på om det kommer. Vi kan ikke orientere oss i dette gjennom Dagsavisen, sier Kristine Moody.

Flere søksmål

Dersom Memo ikke reagerer med et skikkelig dementi i løpet av fristen, vil dette bli det andre søksmålet magasinet er involvert i på en uke.

Dagsavisen fortalte onsdag om 23-åringen Ahmad Youssef El Youssef som vil kreve erstatning av Memo, etter at ukemagasinet brukte et bilde av ham som forsideoppslag med tittelen «Frykter sosial bombe». Memo-forsiden ble dømt som brudd på god presseskikk av Pressens Faglige Utvalg. (ANB)

Artikkeltags