Ocean har avlyst før også

Frank Ocean sang ut  den lille tiden han tilbrakte på Øya-scenen før han brått gikk av.

Frank Ocean sang ut den lille tiden han tilbrakte på Øya-scenen før han brått gikk av. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Frank Ocean skapte bølger med sin Øya-opptreden – bare en uke etter at han avlyste en konsert i USA bare to timer før start.

DEL

Den kritikerroste artisten, som svært mange hadde store forventninger til, gikk av scenen etter fire låter torsdag – og kom aldri tilbake.

«Akutt sykdom» het det om årsaken til at amerikaneren, som sang de fire sangene dels sittende på en barkrakk, aldri kom tilbake. Litt etter gikk også bandet av. Så kom en talsperson for Øya ut og forklarte avgangen med at han hadde «mistet stemmen».

Allerede i utgangspunktet gikk Frank Ocean på Øyas store scene mer enn et kvarter etter tiden. Ifølge VGs anmeldere sang han bra på de fire låtene. Til avisen uttaler plateselskapet Universals representant David Pedersen at man ikke så noe tegn til at artisten var i dårlig form før konserten.

– Ikke i det hele tatt, absolutt ikke, vårt inntrykk var at han var frisk og rask og klar for å spille. Dette kom like bardust på for oss som for alle andre, sier Pedersen til VG.

Dette er ikke første gang Frank Ocean har kansellert i siste liten: Ifølge MTV avlyste han en konsert på Bowery Ballroom i New York i november i fjor – bare én time før han skulle gå på scenen. Også da ble «sykdom» angitt som årsaken.

Dagen før hadde han opptrådt i hjembyen New Orleans. Selv skrev Ocean på Tumblr at han hadde tatt antibiotika og andre medikamenter for å greie den, men at han deretter hadde mistet stemmen.

Og for en uke siden. 1. august, avlyste Frank Ocean nok en konsert – denne gangen i Detroit, to timer før konsertstart. Da ble årsaken angitt til «influensa», ifølge The Detroit News. Deretter dro Ocean videre til Lollapalooza i Chicago, der han opptrådte lørdag 4. august.

Øyas pressetalsmann Jonas Prangerød uttaler til Dagbladet at skuffede publikummere ikke vil få pengene igjen. Torsdag er det meningen at Frank Ocean skal i ilden igjen på den svenske Way Out West-festivalen, før han fortsetter videre på sin Europa-turné. (ANB-NTB)

Artikkeltags