Panoramafilm om Nordkapp

Filmen «The North Cape  Home of the Midnight Sun and the Northern Light»  erstatter den tidligere supervideografen som Ivo Caprino produserte på 80-tallet, og får premiere 19. mai i den nyrestaurerte panoramakinoen på Nordkapp.

Filmen «The North Cape Home of the Midnight Sun and the Northern Light» erstatter den tidligere supervideografen som Ivo Caprino produserte på 80-tallet, og får premiere 19. mai i den nyrestaurerte panoramakinoen på Nordkapp. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Den nye panoramafilmen «The North Cape – Home of the Midnight Sun and the Northern Light» er klar for visning på Nordkapp.

DEL

Filmen er en 14 minutter lang reise gjennom årstidene og følger endringene i landskapet og menneskene som ferdes i denne naturen. Den er i sin helhet filmet på Magerøya og Nordkapp. Nordisk Film og TV har laget filmen.

Filmen er produsert i panoramaformat og kombinerer dagens HD-teknologi med klassisk filmfortellerkunst.

Regissør for filmen er Hallgrim Haug. Filmen har fått spesialkomponert musikk av Atle Halstensen, Svein Schultz og Herman Rundberg og reflekterer de skiftende stemningene i naturen med forankring i etniske musikalske uttrykk.

Filmen erstatter den tidligere supervideografen som Ivo Caprino produserte på 80-tallet, og får premiere 19. mai i den nyrestaurerte panoramakinoen på Nordkapp.

Produksjonen vil årlig ses av mer enn 200.000 mennesker og vil ha en levetid på minimum ti år, noe som vil gjøre den til en av Norges mest sette filmer. (ANB-NTB)

Artikkeltags