Påskekrim for barn

Bjørn Sortland synes det godt kan vanke litt krim og uhygge på unge lesere også i påske

Bjørn Sortland synes det godt kan vanke litt krim og uhygge på unge lesere også i påske Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

«Trondheim-mysteriet» er tittelen på en påskekrimbok som retter seg mot barn.

DEL

Hvorfor skal krim og spenning bare være forbeholdt den voksne leser når påsken ringer inn?

Piggsvin forlag gir unge lesere sin kvote spenning og slipper ny tittel fra Bjørn Sortland. Det er duket for forfatterens 14. bok i den populære serien om Kunstdetektivene.

Skal vi tro forlaget vanker det både spenning, action og humor i boken som altså utkommer i betimelig tid opp mot påske.

Serien om Kunstdetektivene er blant Norges mest solgte barnebøker. De har solgt i 350.000 eksemplarer og er blitt oversatt til en rekke språk, blant annet tysk, fransk og spansk. Serien er også nylig lansert i Tyrkia.

Forfatteren håper ungene vil velge boken hans som påskelektyre, og sier:

– Jeg synes påskekrim er en kul tradisjon og det hadde vært gøy om David og hans jakt på skurken Stig Svartvik gjør påsken litt ekstra underholdende og spennende, sier han, og legger til:

– Bakgrunnen for historien er at det skal være en stor Jackson Pollock-utstilling i Trondheim. Politiet vet at den beryktede kunstbanditten Stig Svartvik er i byen, men trenger Davids hjelp for å være helt sikre på at de tar rett mann. Og plutselig må David kjempe på liv og død med nye og gamle fiender.

Trond Bredesen har illustrert boka. (ANB-NTB)

Artikkeltags