Pharo vant årets bluespris

Øyvind Pharo ble tildelt årets Bluespris på Notodden Blues Festival.

Øyvind Pharo ble tildelt årets Bluespris på Notodden Blues Festival. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Vinneren av årets Bluespris på Notodden heter Øyvind Pharo – og får den for sin innsats med pennen.

DEL

For Pharo har skrevet medrivende og innsiktsfullt om musikk siden 1978 i Puls, og gjør det fortsatt i medier som bluesbladet BluesNews, nettstedet ABC Nyheter og snart også på nynorsk i Dag og Tid.

Det startet med en magistergrad i amerikansk litteratur, og siden de forfatterne Pharo var opptatt av, også var opptatt av musikk, så begynte det å rulle.

– Jeg ville skrive selv, men det ble mer og mer om musikk, og mindre og mindre om litteratur, fastslår han i dag.

Av festivalen kalles han en «bluesfolkeopplyser» og en «utrettelig misjonær for bluesmusikken». I tillegg til å skrive har Øyvind Pharo også vært ildsjel i bluesklubbvirksomheten i hjembyen Oslo, og han har prøvd seg som filmskaper.

– Jeg slåss fremdeles for band jeg liker, sier Pharo, som akkurat har hentet til Norge det amerikanske garasjesoulbandet Chooglin, som skal spille på en rootsfestival. For det er mer enn blues som interesserer Pharo – til daglig redaktør i Aschehoug forlag.

– Det må ha energi, og man må komme nær dem. Jeg liker ikke stadionkonserter, det blir bare show og røykbomber, fastslår Øyvind Pharo backstage på Notodden Bluesfestival, der han kjenner de aller fleste.

Prispengene skal han bruke «på noe bluesrelatert» – enten det blir å ta seg tid til å skrive bok eller reise til ørkenbluesfestivalen i Mali. (ANB-NTB)

Artikkeltags