Privatdetektiv får støtte

«Privatdetektiven» handler om Robert Bogerud (24), som har Downs syndrom  og sliter med å få oppdrag som privatdetektiv.

«Privatdetektiven» handler om Robert Bogerud (24), som har Downs syndrom og sliter med å få oppdrag som privatdetektiv. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Regissør Bård Breiens nye film «Privatdetektiven» får 2,6 millioner kroner i europeisk filmstøtte.

DEL

Det er Eurimages, som er Europarådets fond for samproduksjon av film, som står for tildelingen til filmen, som har manus skrevet av Bård Breien og Eske Troelstrip og produseres av Friland.

Tidligere har filmen fått 8.800.000 kroner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt. Totalbudsjettet er nær 24 millioner kroner. Premiere blir neste høst.

«Privatdetektiven» handler om Robert Bogerud (28), som har Downs syndrom så vel som hatt, frakk og detektivkontor – men ikke får et eneste oppdrag.

Om handlingen heter det at når den legendariske skøyteløperen Olav Stjernen forsvinner, trenger familien hans en ufarlig detektiv til å berolige en velstående og snill farmor. Men overraskelsen er stor når Robert avslører sin spesielle metode – å leve den forsvunnedes liv for å føle seg fram til sannheten..

– «Privatdetektiven» har et enkelt, helstøpt og underholdende manus med behovet for anerkjennelse og aksept som grunntema. Bruken av ironi og humor vil engasjerer publikum, og det er helstøpte karakterer og god balanse mellom komedie og tragedie, heter det i Eurimages-juryens begrunnelse. (ANB-NTB)

Artikkeltags