Prøysen-viser blir korverk

Alf Prøysens viser skal bli korverk.

Alf Prøysens viser skal bli korverk. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Alf Prøysens viser skal bli korverk – fremført av 1.000 sangere – når 100-årsjubileet for hans fødsel feires i 2014.

DEL

Korarrangører fra hele Norden inviteres nå til å lage korverk av Prøysen-viser, melder NRK.no.

– For få av Alf Prøysens viser er arrangert for kor. Alf Prøysen skrev mange av tekstene sine på 50- og 60-tallet, og korkonkurransen skal bidra til å aktualisere dem for nye generasjoner, sier dirigenten for Solheimkoret på Ringsaker, Inger Pernille Stramrud. Det var hun og koret som fikk ideen om konkurransen.

Nå håper jubileumskomiteen for Prøysen 2014 å få opptil 200 arrangementer til konkurransen. En jury fra Norges Korforbund skal kåre de 15-20 beste. Konkurransen skal munne ut i plateutgivelser, konsert neste høst – og ende opp i en stor kormønstring ved Prøysenhuset på Rudshøgda under Prøysen-jubileet, der 1.000 korsangere fra hele landet skal synge det nye vinner-korverket.

– Vi har allerede fått positiv respons fra korarrangører, sier kultursjef i Ringsaker, Asle Berteig, som også er medlem av jubileumskomiteen.

Nasjonalbiblioteket har ansvaret for det nasjonale Prøysen-jubileet, men foreløpig er det ifølge NRK ikke kommet noen andre signaler om hva jubileet skal innebære. (ANB-NTB)

Artikkeltags