«Sámi Stories» slår an

Mari Boine Trio opptrer under åpningen av «Sámi Stories» i New York sist helg, og skal tirsdag holde ny konsert i verdensbyen  i regi av Riddu Riddu-festivalen.

Mari Boine Trio opptrer under åpningen av «Sámi Stories» i New York sist helg, og skal tirsdag holde ny konsert i verdensbyen i regi av Riddu Riddu-festivalen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Samisk utstilling vekker New York-interesse.

DEL

Interessen for den store utstillingen viet samisk kunst, som åpnet på Scandinavia House i New York søndag, er stor. Det melder Sveriges Radios «Kulturnytt» fra utstillingen, som Universitetsmuseet – Tromsø Museum, Nordnorsk kunstmuseum og Senter for nordlige folk står bak.

– Alle har tatt imot denne utstillingen veldig positivt, sier den svensk-samiske tekstilkunstneren, Britta Marakatt-Labba, som stiller ut en 24 meter lang brodert tavle. Hun er en av åtte norske, svenske og finske kunstnere som viser sine verk.

«Sámi Stories» vises på Scandinavia House fram til 23. august, og er del av grunnlovsfeiringen. Denne uken samles også urfolk fra hele verden i New York for å delta i FNs permanente forum for urfolk.

Det benytter festivalen Riddu Riddu seg av, og arrangerer tirsdag en konsert i New York med Mari Boine og Georg Buljo, også den i Scandinavian House. Artistene opptrådte også på åpningen av utstillingen i helgen.

Mari Boine uttaler i en pressemelding at hun gleder seg til konserten, og at samer i større grad må jobbe sammen for å få internasjonal oppmerksomhet:

– Dette er et eksempel på hvordan vi sammen kan få store ting til å skje. Sterke allianser med Riddu Riddu, Senter for nordlige folk og meg gjør at vi samer kan stå på scener i verdensbyer som New York. Dette må vi gjøre mer av, sier Boine.

(ANB-NTB)

Artikkeltags