Sailorine med korallringen

Sailorine er klar med tredjeskiven, der hennes nybakte ektemann Mark Olson er med som duettpartner - slik hun har vært på hans såvel som på siste Jayhawks-skiven.

Sailorine er klar med tredjeskiven, der hennes nybakte ektemann Mark Olson er med som duettpartner - slik hun har vært på hans såvel som på siste Jayhawks-skiven. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Jeg går på en vei, der det viktigste er å gå den – ikke å komme fram.

DEL

Skjønt gå og gå: Sailorine, eller Ingunn Ringvold som hun egentlig heter, er lettere å forestille seg i et amerikansk bilflak – på vei gjennom americanalandskapet.

«Drove Long To See Him» er tittelen på hennes nye og tredje skive. Utgitt på eget plateselskap, oppkalt etter forlovelsesringen hun fikk av sin nåværende ektemann Mark Olson fra Jayhawks. Og tittelsporet på hennes nye album forteller hvordan hun ikke slapp inn i USA for å besøke ham.

– Det er to år siden. Jeg fikk ikke komme inn i landet, jeg hadde visumproblemer. Sangen skrev jeg for å få det ut, skrive meg gjennom det. Jeg var så lei dette; samtidig er det historien bak platen, sier Sailorine, som heller synger om det enn snakker om det.

Kjærlighetsduett

Musikerparet, som giftet seg i fjor, gjør den vakre kjærlighetsduetten «How Long 'till Tomorrow Comes» på platen. De har samarbeidet i flere år, og turnert sammen i kjølvannet av tre album. Sailorine medvirker også på comebackalbumet til The Jayhawks, «Mockingbird Times», som kom i fjor høst.

Om samarbeidet sier Mark Olson til NTB:

– Jeg har aldri satt så stor pris på å spille musikk som når jeg spiller med Ingunn.

Selv sier Sailorine at det har vært «fint og bra og lærerikt» å jobbe med americanahelten, som hun er gammel fan av, og at hun er blitt bedre både som musiker og låtskriver.

– Min drøm er å gjøre mine egne ting. Mark har vært flink til å oppmuntre og pushe meg. For meg har det for eksempel sittet langt inne å kalle meg musiker, når det ikke har vært hovedinntekten min. Men nå føler jeg at jeg kan si det, ler hun – og forteller at hun har sagt opp «den andre jobben».

– Dette er det jeg vil, sier hun om musikken.

Bigbang-musikere

På «Drove Long To See Him» har Sailorine, selv multiinstrumentalist, med seg litt av et stjernelag, blant annet hele Bigbang på gitar, trommer, bass og piano. Produsent er Øyvind Storli Hoel, eksbassist fra Bigbang og Texum, nå i Superfamily.

– Jeg er veldig «gjør det selv» ellers, men når det kommer til produsentrollen slipper jeg opp, sier Sailorine, som skryter av Storli Hoels driv, positivitet, tro – og gode musikervenner.

– De hadde enorm spilleglede og var så rause. Det inspirerer, og gir også farge til platen, sier Sailorine, som karakteriserer tredjeutgivelsen som mer i countryrocklandskapet.

Debutalbumet «Girl In A Sailor Suit» kom i 2008, og samarbeidet med Ila Auto ga det country- og bluegrasspreg. Andrealbumet, «Tea Leaves» fra 2010, var akustisk og folkaktig, der hun og Mark Olson gjorde alt selv.

– Jeg lærer gjennom å prøve meg fram. Jeg føler meg ikke etablert, men har fått masse erfaring, sier hun, og legger til at hun har innsett at det er lurt å ha en plan B.

– Derfor har jeg startet mitt eget plateselskap, forteller Sailorine.

Utgir Creekdippers

Det heter Coral Ring Records, og er altså oppkalt etter forlovelsesringen hun fikk av Mark Olson. Hun eier mastertapene til alle tre platene sine.

Og nå gir hun også ut syv av albumene som Olson ga ut sammen med The Creekdippers, bandet han startet sammen med sin forrige kone Vanessa Williams, etter å ha forlatt The Jayhawks.

– Det er første gangen disse syv utgivelsene er tilgjengelige digitalt, sier Sailorine, nå med plateselskapshatten på.

Om konas plan B sier Mark Olson, på e-post fra USA, at hun har talentet til å være musiker i mange år fremover:

– Vi setter begge sammen bitene i puslespillet så dette kan skje. Musikkbransjen er tøff, så du må holde deg i gang til du finner et sted du passer inn.

Nå skal Sailorine ut og spille – blant annet på Musikkfest Oslo lørdag 2. juni. (ANB-NTB)

Artikkeltags