Skram-prisen til Nilstun

Amalie Skram-prisen 2009 er tildelt forfatteren Ragnhild Nilstun.

Amalie Skram-prisen 2009 er tildelt forfatteren Ragnhild Nilstun. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Amalie Skram-prisen 2009 er tildelt forfatteren Ragnhild Nilstun.

DEL

Prisen deles ut av Amalie Skram-selskapet i Bergen på Skrams fødselsdag hvert år, til en «kvinnelig skjønnlitterær forfatter som skriver i Amalie Skrams ånd». Den ble første gang utdelt i 1994, og består av et reisestipend på 20.000 kroner og et diplom utført av kunstneren Ingri Egeberg.

Nilstun får først og fremst prisen for romantrilogien med det meste av handlingen hentet fra Finnmark – «For mitt blikk» (1996), «For kjærlighets skyld» (2002) og «Min lange reise ender her» (2007).

Om årets prisvinner sier juryen blant annet:

«Ragnhild Nilstun har gjennom sin trilogi berørt mange av de samme spørsmålene og temaene som Amalie Skram tok opp i sin litteratur, men svarene hun gir er ikke de samme. Den store styrken i Ragnhild Nilstuns fortelling er innlevelsen og forståelsen hun skildrer sine personer med. Hun er en forfatter som lar oss se og forstå, og gir oss leseropplevelser som gjør oss ydmyke, men også rikere.»

Tidligere vinnere er Liv Køltzow, Bergljot Hobæk Haff, Bjørg Vik, Herbjørg Wassmo, Cecilie Løveid, Marit Tusvik, Eldrid Lunden, Britt Karin Larsen, Hanne Ørstavik, Merete Morken Andersen, Margaret Skjelbred, Torunn Ystaas, Linn Ullmann og Cecilie Enger. (ANB-NTB)

Artikkeltags