Statoil-million til Shining

Shining i hvit drakt: Jørgen Munkeby og bandmedlemmene Torstein Lofthus, Tor Egil Kreken, Bernt Moen og Even Helte Hermansen.

Shining i hvit drakt: Jørgen Munkeby og bandmedlemmene Torstein Lofthus, Tor Egil Kreken, Bernt Moen og Even Helte Hermansen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det eksperimentelle jazzbandet Shining ble lørdag kveld tildelt Statoils stipend på 1 million kroner under Bylarm i Oslo.

DEL

Det er sjette gang stipendet deles ut. Det skal hjelpe norske talenter innen rock og pop i lanseringen utenfor Norges grenser.

Juryen mener Shining fremstår som overlegne på scenen og leverer teknisk avansert og original musikk som skiller seg ut.

Gruppa ble dannet i 1999 og har etter hvert utviklet seg mot jazz/metall og progressiv rock.

Dette er andre gang Shining, som består av Jørgen Munkeby, Torstein Lofthus, Bernt Moen, Tor Egil Kreken og Even Helte Hermansen, får et millionstipend.

I 2010 var de ett av fire band som mottok et stipend på én million kroner fra a-ha, som skulle hjelpe unge og lovende norske artister som ønsker å satse internasjonalt.

Shining fremstår som hardt arbeidende og har en gjennomtenkt og gjennomarbeidet plan for videre avansement. Utlandet er ikke ukjent territorium, og det er allerede lagt et godt grunnlag å jobbe videre på, påpeker juryen.

Gruppa har i tillegg mottatt to Alarmpriser. I 2011 vant de Spellemannprisen i klassen «årets innovatør» for sin bruk av sosiale medier.

De øvrige nominerte var HighasaKite, Mikhael Paskalev, Ida Jenshus, Young Dreams, Thomas Dybdahl, Truls, Blood Command, Elephant9 w/Reine Fiske og Monica Heldal. (ANB-NTB)

Artikkeltags