Timbuktu fikk kulturpris

Timbuktu hedres med gjev pris.

Timbuktu hedres med gjev pris. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Den svenske låtskriveren og rapartisten Timbuktu (Jason Diakité) er tildelt Telenors internasjonale kulturpris for 2012.

DEL

Prisen får han for sin bruk av lokalt språk i tekster og sanger, som tar opp i seg både folkemusikk, blues, reggae og vestafrikanske uttrykksmåter, heter det i en pressemelding.

Juryen vektlegger også artistens samarbeid med Plan Norge via Studio Timbuktu, som har som målsetting å utvikle talenter.

Timbuktu har mottatt sju svenske Grammy-priser og fikk også Nordens språkpris 2011 (Foreningen Norden). Videre er han ambassadør for den svenske FN-organisasjonen.

Telenors kulturpris «Grenseløs kommunikasjon» er på 250.000 kroner.

– Timbuktu har vært en trendsetter og pioner på den nordiske hip-hop-scenen i mange år og har brukt dialekt til å fremme et universelt og samtidig kontroversielt budskap som et redskap for å endre samfunnet. Vi setter særlig stor pris på hans bruk av sin egen rolle som artist til å oppmuntre og lære opp unge mennesker, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor.

– Jeg er naturligvis svært glad og overrasket over denne fantastiske tildelingen. Det å virkeliggjøre og uttrykke ideer er hva jeg sysler med, og jeg er derfor overveldet av at mine ideer har rørt ved noe hos mine medmennesker, sier Timbuktu selv. (ANB-NTB)

Artikkeltags