Tok Buster med hjem fra Madeira

Buster trives godt med sitt nye liv langt fra Madeira. I Rælingåsen i Akershus går han og Stefan lange turer hver dag.  Skauen er jo hundens rette element, sier Stefan Forsman.

Buster trives godt med sitt nye liv langt fra Madeira. I Rælingåsen i Akershus går han og Stefan lange turer hver dag. Skauen er jo hundens rette element, sier Stefan Forsman. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Buster var en tynn villhund som overlevde ved å tigge mat av turister på ferieøya Madeira. Nå lever han det gode hundeliv i Norge.

DEL

Stefan Forsmans (45) Madeira-tur ble redningen for villhunden Buster.

Etter at Forsman matet en flokk med villhunder på en strand på Madeira, var det en av dem som ikke ville glemme den gavmilde mannen.

– Buster gjorde valget

To dager senere fikk Forsman en overraskelse. Nesten en halv mil unna stranden hvor han hadde matet villhundene, fant hunden Buster Forsman, som satt og spiste i et folksomt område. Han kjente straks igjen villhunden fra to dager tidligere.

– Jeg gikk umiddelbart til en McDonalds-restaurant og kjøpte to store hamburgere til ham, forteller redningsmannen til Romerikes Blad.

Etter dette forfulgte Buster mannen den nesten fem kilometer lange gåturen tilbake til hotellet. Så ville ikke hunden gå. Forsman valgte å ta hunden inn på hotellrommet.

– Hva skulle jeg gjøre? Han bare satt der, forteller Forsman. Dagen etter tok han villhunden med til veterinær. Da hadde han allerede bestemt seg for å adoptere den utmagrede og kontaktsøkende hunden, og satte i gang den lange prosessen med å hente hunden hjem til Norge.

– Jeg valgte ikke ham, det var han som valgte meg, forteller Forsman.

Nytt hjem i Norge

Buster måtte gjennom grundige undersøkelser med rabiesvaksinasjon og blodprøve for å kunne reise til Norge. Forsman ble nødt til å forlate Madeira, mens Buster ble passet av en britisk familie som Forsman kjente fra før. Etter å ha ventet to måneder på blodprøveresultatene, kunne Buster endelig komme hjem til en hyggelig gjenforening i Norge.

Nå er radarparet på lange løpeturer i Rælingsåsen i Akershus hver dag. Den ivrige eieren har bakgrunn fra Forsvaret i Sverige, og er opptatt av at både hunden og han selv skal holde seg i form.

– Lengden på turene varierer, men det er vanligvis to til fire timer hver dag, forteller Forsman i det han er på vei ut i skauen med den løpende hunden rundt beina. Virkningen av godt stell, god mat og trening er tydelig når Buster springer ivrig rundt. Buster var tidligere tynn og spinkel, men etter at Forsman har matet han med den beste hundematen han klarer å oppdrive, har han blitt dobbelt så kraftig.

Problemfri villhund

Forsman har selv mange års erfaring som kursholder i dyroppdragelse. Han presiserer at det viktigste er å la dyr være dyr, og sette klare grenser i oppdragelsen. Dette har tydeligvis virket godt på Buster, som glad og trygg tar imot kos og klem fra ukjente mennesker, men samtidig alltid er oppmerksom på beskjeder fra Forsman.

– Buster er utrolig snill, og det har ikke vært noen problemer med lydighetstreningen. Det er ofte en god psyke på villhundene, siden de ikke har pådratt seg noen uvaner gjennom dårlig oppdragelse. Du må være smart for å overleve som villhund, forklarer Forsman. Den nye hundeeieren roper på Buster, og hunden løper hoppende glad tilbake til mannen som reddet ham fra et uvisst liv på gata. (ANB)

Artikkeltags