Tone oppsummerer

Tone Damli er aktuell med samleplaten «Looking Back» som også inneholder fire nye låter.

Tone Damli er aktuell med samleplaten «Looking Back» som også inneholder fire nye låter. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Jeg har det så bra at jeg er livredd for å miste det. Jeg tenker iblant «kan jeg få det bedre enn nå?».

DEL

Tone Damli er ikke den som holder tilbake når hun får et spørsmål, og utdyper selv uten å nødes:

– Samtidig ser jeg at ting likevel kan bli bedre, men på en annen måte. Livet har flere kapitler, og det er jeg veldig klar for.

– Det er heller ingen grunn til å være redd; ting ordner seg både karrieremessig og privat. Jeg har verdens beste hjem og en trygg og god kjæreste. At det har vært noen bølgedaler, med det dramatiske som har skjedd, gjør at man setter ekstra pris på det gode, legger hun til.

Neste på norsk

24-åringen sitter på Grand Café en morgenstund, og ser strålende ut til tross for noen dagers pressekjør. For når Tone – hun er riks-Tone nå – slipper sitt femte album, får det behørig oppmerksomhet.

«Looking Back», som kommer denne uken, kaller hun selv for «et sammendrag». Fire av de 16 låtene er nye, resten er singler, hennes egne favoritter samt sanger som har fått mange treff på YouTube. Hun medgir at albumet kan kalles et slags hvileskjær.

For samtidig tumler Tone Damli med planer om det norske albumet hun vil gjøre. Det som hun og manager David Eriksen «alltid» har snakket om, men som tar tid.

Først tenkte de julealbum, nå går det i retning mot en norsk popskive.

– Da blir det ingenting å gjemme seg bak, så da må det være gode tekster – slik jeg definerer gode tekster da, uten å si at jeg kan tilfredsstille alle, sier hun nøkternt.


– I forsvarsposisjon

For selv om Tone Damli har varme fans, er hun vant til kjøligere mottagelser blant anmelderne.

– Jeg har blitt litt i forsvarsposisjon når jeg angripes. Du går gjennom flere faser når du lager plate. Til syvende og sist har man en god følelse, og tillater seg å tenke at «dette er bra». Da kan man bli lei seg når andre ikke liker det. Men det går noen dager – så lever jeg videre og har det bra. Men jeg blir veldig glad for gode kritikker, sier hun ærlig.

Nå skriver hun sine egne sanger, forteller hun. Inspirasjonen kommer når hun sitter på fly.

– Det er bra jeg reiser mye. Da er jeg stuck til et flysete og tvunget til å tenke, der jeg må sitte stille. Da kommer tankene, og så setter jeg meg ved flygelet når jeg kommer hjem, sier Tone.

Flygelet kom i hus i vinter. Det har vært i samboeren Aksel Hennies familie, og Tone sier de «hadde satt av plass i stuen» til et flygel.

– Men jeg trodde det skulle ta ti år før jeg fikk det! Jeg begynte å strigrine da det kom, og jeg finner mye inspirasjon i det. Det er lettere å skrive på norsk. Men det er lettere å kaste resultatene også, medgir hun.


– Høres ultraperfekt ut

Tone Damli har rukket mye siden hun som 17-åring dukket opp i «Idol» og ga ut debutskiven samme år, i 2005.

– Sinnssykt mye, jeg har drevet på siden jeg var 16. Jeg har virkelig drømmejobben. Jeg kvier meg for å legge en plan B, fordi jeg ikke føler at jeg trenger det. Men jeg føler at jeg nå sitter med så mye kunnskap og erfaring at jeg kan klare meg uansett i livet. Jeg har mange interesser og hobbyer, som dette med ernæring og trening, sier hun.

Hun innrømmer gladelig at det «høres ultraperfekt ut», men vil gjerne påpeke en ting – ikke minst med tanke på unge fans:

– Jeg har virkelig jobbet for å få det til! Jeg blir litt fascinert og forskrekket når jeg hører unge som vil bli kjendis. Det er et skummelt mål, om det kan kalles mål. Det kommer svært lite frem om hvor mange timer det ligger bak, når noen gjør det bra, sier Tone.

Før hun legger til:

– Men når det er så lystbetont, er det ikke så nøye med 12-timers arbeidsdager. (ANB-NTB)

Artikkeltags