Trio med turnédebut

Telemarkstrioen øver på "Kom sol på alle mine berg", med musikk av Sigmund Groven (på munnspill). Til høyre Sondre Bratland (sang), og på piano Iver Kleive.

Telemarkstrioen øver på "Kom sol på alle mine berg", med musikk av Sigmund Groven (på munnspill). Til høyre Sondre Bratland (sang), og på piano Iver Kleive. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

For første gang drar trioen Bratland, Groven og Kleive på turné sammen. Med konserten vil de formidle stemninger om livet – slik livet er.

DEL

Det er øving i Helgerud kirke i Bærum. Vinjes folkemusikersønn Sondre Bratland synger «Gje meg handa di», den irske folketonen som han skrev tekst til for rundt 20 år siden.

Ved tangentene sitter skiensmannen Iver Kleive. Heddølingen Sigmund Groven blåser i munnspillet. De tre øver som om de var på konsert – med innlevelse og varme.

Bredt repertoar

De har mye å ta av, de tre, når de nå legger ut på turné i regi av Riskonsertene.

– Vi prøver å få repertoaret til å passe sammen i overgangene. Det blir å formidle stemninger. Vi vil gi publikum både gladlåter, melankolske låter og ettertenksomme låter, forteller Kleive til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Det blir som livet er, på sett og vis. Jeg sang på et aldershjem en gang, da gikk det i både stev og salmer. En av de gamle sa nettopp det: «Ja, men det er jo slik livet er», forteller Bratland.

Forteller historier

De har spilt sammen ved flere anledninger, men altså aldri turnert sammen før.

– Vi kjenner hverandre veldig godt. Både Iver og jeg og Sondre og Iver har samarbeidet i 30 år, sier Groven.

Noen bestemt målgruppe har de ikke. De vil gi noe til alle som hører dem.

– Vi vil jo at folk skal ha opplevd noe positivt etter å ha vært på konserten, supplerer Groven.

– Vi vil gjerne fortelle gode historier. Jeg fremfører for eksempel dikt av Olav H. Hauge og ønsker å fortelle noe. Det samme vil nok Sigmund med munnspillet sitt. Vi vil alle fortelle noe vi synes er vesentlig, sier Bratland.

Ulike sjangre

Repertoaret bygger på materiale de har presentert som profesjonelle musikere, og det spenner vidt: Her er klassisk og romantisk musikk av for eksempel Bach og Grieg. Publikum får også høre egne komposisjoner. Her er også norske folketoner i egne arrangement og populærmusikk fra både det norske og det engelskspråklige musikkfeltet. I programmet vil publikum møte de tre telemarksmusikerne både i samspill og med egne soloinnslag. (ANB)

Artikkeltags