Tufte søker «talenter»

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Har du elendig kroppsbeherskelse, en eller annen smal interesse, men likevel et TV-fjes utenom det vanlige? Da kan du bli lagkamerat med Tufte-gjengen.

DEL

Fjorårets store fjernsynsoverraskelse, uansett kanal, er tilbake på TVNorge til høsten med sesong to. Det godhjertede realityserien «Heia Tufte» hadde på det meste 810.000 seere, aller mest takket være et persongalleri like dårlige med ball som de var gode uten lærkula.

– Tufte-gjengen er kanskje ikke veldig bra i fotball, men til gjengjeld norgesmestere i inkludering, forsikrer Tufte-regissør Jens Bull.

Thorstvedt skeptisk

Blant kravene til nye Tufte-medlemmer er at du er en ekte, mannlig nerd mellom 20 og 35 år, aller helst i ekstremt dårlig fysisk form.

– Det var en helt ny opplevelse for meg at man for eksempel kunne reise seg uten å ta armene til hjelp, fortalte Martin Bull Gudmundsen med et smil om munnen under mandagens pressekonferanse, der sesong to ble presentert. Premieren kommer «en gang på høsten».

Både han, Thor Joachim Haga, Lars Olav Karlsen og ikke minst trener Erik Thorstvedt har takket ja til en ny runde – sistnevnte etter mye skepsis.

Fem mann ute

Men ikke alle orker mediepress eller for den saks skyld å plutselig utsette kroppen for fysiske utskeielser. Allerede i høstens første program forsvant Trym Vike-Kittelsen ut av Tufte med ryggproblemer.

Foran sesong to har kaptein Vebjørn Koksvik, Kai Simon Fredriksen, Stian Birger Lindhom og Petter William Hansen forsvunnet ut over sidelinja – av ulike årsaker. Ifølge TVNorge-ledelsen er utskiftningene resultat av en «totalvurdering», der motivasjonsproblemer er en av faktorene.

Men det gjaldt ikke Martin Bull Gudmundsen.

– Nei, lenge før serien kom på lufta, håpet jeg at det skulle bli noe mer av dette.

Tufte-gjengen har ikke en gang brydd seg med å forsøke å reforhandle kontraktene sine, i forsøk på å få en større del av den pengemaskinen programmet utviklet seg til å bli.

– Jeg har fått et nytt liv, det holder for meg, forsikrer Lars Olav Karlsen.

Artikkeltags