Tulleband fra radio til album

Charlie Rackstead & The Sticklesbergen Ramblers, der blant andre Sola Johnsen er med, tar nå skrittet fra radio og ut på plate. (Foto: Oh Yeah! Records, Handout/ANB)

Charlie Rackstead & The Sticklesbergen Ramblers, der blant andre Sola Johnsen er med, tar nå skrittet fra radio og ut på plate. (Foto: Oh Yeah! Records, Handout/ANB) Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tullebandet Charlie Rackstead & The Sticklesbergen Ramblers – kjent fra NRK-programmet «Lønsj» – er nå klare med et helt album.

DEL

Under tittelen «Norwegian Classics» gir «Charlie Rackstead» og hans menn til beste sine tolkninger av norske klassikere på amerikansk.

Artistene som oversettes og angivelig kulturtolkes for innbyggerne i Minnesota er blant andre Marius Müller, Kine Hellebust, De Lillos, Lynni Trekreem, Jokke & Valentinerne, Halvdan Sivertsen og Randi Hansen.

– Ingen grenser

«Charlie Rackstead» sier i en pressemelding at det har vært «svært flatterende» å se hvor positivt både musikerne selv og publikum har reagert på prosjektet.

– Vi hadde æren og gleden av å spille vår versjon av to Knudsen & Ludvigsen-sanger i Trondheim med herr Øystein Dolmen selv i publikummet, «Cow in the Tunnel» og «Hello Hello». Det er et udiskutabelt høydepunkt i vår karriere så langt, sier Rackstead, som medgir at han er «litt overrasket» over at tolkningene tas så godt imot til tross for at radiolytterne nærmest har vokst opp med originalene.

– Det viser bare at stor musikk med sterke tekster ikke kjenner noen grenser.

Nå får «Charlie Rackstead» og hans trofaste The Sticklesbergen Ramblers muligheten til å turnere rundt i Norge og spille norske klassikere på amerikansk.

Turnerer

Etter plateslipp på Kampen Bistro i Oslo i begynnelsen av juni bærer det til Dalane Blues Festival, forteller «Rackstead» stolt i mailen. Det er bare starten, skal man tro plateselskapet Oh Yeah! Records som gir ut herligheten sammen med NRK.

Bandet har vært å høre i «Lønsj», der de musikalske innslagene har vært populære. Bak står Rune Nilson, som betegner Charlie som «en norsk-amerikaner fra Minnesota som har fulgt meg en tid på flere radiokanaler gjennom årene. Hans store prosjekt er å bringe norsk pop og rock ut til et amerikansk publikum ved å skrive dem om til engelsk», og Torfinn Borkhus.

Med seg på laget har Rune Nilson blant andre Sola Johnsen fra DumDum Boys og byr på gjenskapte låter i country- og bluegrasstil. (ANB-NTB)

Artikkeltags