Vår nye førsteelsker

Rolf Kristian Larsen, representant for en ny generasjon skuespillere, har hovedrollen i «Mannen som elsket Yngve».

Rolf Kristian Larsen, representant for en ny generasjon skuespillere, har hovedrollen i «Mannen som elsket Yngve». Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Han er vår nye alternative filmhelt. Rolf Kristian Larsen har sex med dama, men drømmer om en annen gutt i «Mannen som elsket Yngve».

DEL

Rolf Kristian Larsen har hovedrollen i «Mannen som elsket Yngve», filmen basert på Tore Renbergs roman om 17 år gamle Jarle Klepp anno 1989. Jarle er en raddis med de rette politiske meningene, han liker den riktige alternative musikken og er sammen med den fineste dama.

Så blir han pangforelska i Yngve, den nye gutten i klassen som er opptatt av tennis og helt feil musikk, og hele tilværelsen raser sammen.

Friskt ansikt

Rolf Kristin Larsen har ønsket å spille Jarle på film siden han leste romanen i 2003. Til sist fikk han rollen av regissør Stian Kristiansen.

– Det er kanskje litt kleint å si det, men filmen har en viktig historie å fortelle. Den handler om det å være 17 år og alt det innebærer. Om det å være på leit etter en identitet, å være forelska, om betydningen av vennskap, det å passe inn, eksperimenteringen med narkotika og alkohol. Jeg kan kjenne meg igjen i Jarle. Jeg var forelska på videregående hver dag, sier Larsen.

Men i denne filmen faller altså rollefiguren hans for en gutt.

– Jarle er veldig opptatt av hva som er riktig og feil, av å ha de rette klærne og hører på den riktige musikken. Han har aldri møtt en som er så uskyldig og upåvirket som Yngve. Jarles reise i filmen er å bli like ærlig og ekte som Yngve, en som vet hva han mener og ikke bare forfekter kompisens meninger, sier skuespilleren.

Blant de kule

24-åringen fra Stavanger har fått sin første hovedrolle på film uten å ha formell skuespillerutdanning, han har vært amatør siden han ble med i Rogaland Barneteater som tiåring. Han ble sett av 250.000 nordmenn i skrekkfilmsuksessen «Fritt Vilt», men framstår likevel som et friskt ansikt i en norsk filmbransje hvor hovedrollene ofte går til Kristoffer Joner, Aksel Hennie og Nicolai Cleve Broch.

– De er folk jeg ser opp til. Hvis jeg kan komme opp og bli rangert i klasse med dem vil jeg føle at jeg har lyktes på et vis, sier Larsen.

Men hva med hans egen tid på gymnaset. Var han med i den kule gjengen der?

– Jeg var ikke blant de kuleste i det hele tatt. Jeg var mer den utadvendte dramagutten. Den som ville bli kjent med alle, og helst de eldre elevene. (ANB)

Artikkeltags