Døde trolig av fostervannsemboli

Lena Ingelsrudøya.

Lena Ingelsrudøya. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Fotballspiller Lena Ingelsrudøya døde trolig som følge av fostervannsemboli, en svært sjelden komplikasjon for fødende kvinner i Norge.

DEL

Lillestrøm-profilen Ingelsrudøya var innlagt ved fødeavdelingen på Kongsvinger sjukehus, og skulle i gang med fødselen da det oppsto komplikasjoner.

Mandag kom nyheten om at 37-åringen døde i barsel.

– Alt tyder på at det var fostervannsemboli, og i en slik situasjon er det veldig lite vi får gjort, bortsett fra å forløse barnet. Det gjorde da også legene, sier konstituert divisjonsdirektør ved Sykehuset Innlandet i Kongsvinger, Dagny Sjaatil, til Glåmdalen.

– Dette dreide seg om en fysisk frisk pasient som skulle til å føde. Fostervannsemboli er noe som kommer helt brått og uventet, og det er umulig å være forberedt på, utdyper hun.

Få tilfeller

Et fåtall kvinner rammes av det samme som Lena Ingelsrudøya gjorde.

– Fostervannsemboli er svært sjeldent, og opptrer to til fem ganger i året i Norge. I løpet av 2010 er det registrert kun fire tilfeller av fostervannsemboli hos fødende kvinner i Sverige, utdyper hun.

Barnet som teamet ved fødeavdelingen forløste, ei jente, er fraktet til Akershus Univeritetssykehus. Etter det Glåmdalen erfarer var tilstanden tirsdag etter omstendighetene bra.

Sjaatil forteller at, så langt hun kjenner til, har det aldri tidligere vært noe tilfelle av fostervannsemboli ved Kongsvinger sjukehus.

– Ingen av dem som arbeider ved gynekologisk avdeling eller på fødeavdelingen, og flere av dem har arbeidet der lenge, kan huske noe tilsvarende tilfelle ved sykehuset, sier Sjaatil.

Minnestund

Tirsdag kveld var spillerne og støtteapparatet i LSK Kvinner samlet til minnestund på Åråsen, skriver Romerikes Blad.

Lena Ingelsrudøya har lenge vært en sentral profil i norsk kvinnefotball og var en markant skikkelse i Setskog/Høland og Team Strømmen før hun tok jobben som sportslig leder i LSK kvinner. (ANB)

Artikkeltags