Multitalentet

Anneli Giske har tatt med seg erfaring fra treningsarbeidet i tiden hun drev med individuell idrett.  Ikke minst nr det gjelder egentrening og selvdisiplin, forteller 24-ringen. *** Local Caption *** Anneli Giske har tatt med seg erfaring fra treningsarbeidet i tiden hun drev med individuell idrett.  Ikke minst når det gjelder egentrening og selvdisiplin, forteller 24-åringen.

Anneli Giske har tatt med seg erfaring fra treningsarbeidet i tiden hun drev med individuell idrett. Ikke minst nr det gjelder egentrening og selvdisiplin, forteller 24-ringen. *** Local Caption *** Anneli Giske har tatt med seg erfaring fra treningsarbeidet i tiden hun drev med individuell idrett. Ikke minst når det gjelder egentrening og selvdisiplin, forteller 24-åringen. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Anneli Giske imponerer på det norske EM-laget. Ikke alle vet at 24-åringen kan langt mer enn bare å spille fotball.

DEL

Jenta fra Salangen i Troms er nemlig et idrettstalent utenom det vanlige. Ikke bare har hun vært en gjenganger på aldersbestemte fotball-landslag, men som 16-åring tok det norske midtbanejernet NM-sølv i langrenn.

– Distansen var 10 kilometer fristil. Det var på den tida jeg var ung og sprek, ler Giske til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Det var imidlertid aldri noen tvil om hvilken idrett som hadde førsteprioritet.

– Jeg gikk vel mest på ski for å holde kondisjonen ved like med tanke på fotballen. Følte meg som en fotballspiller i trikot, smiler 24-åringen.

Avgjorde cupfinalen

Nå er langrennskarrieren lagt på hylla, men Giske rakk også å få med seg brukbare resultater i norgescupen før det var slutt. Og erfaringene fra å drive individuell idrett har hun med seg i jakten på å bli en bedre fotballspiller.

– Ikke minst når det gjelder egentrening og selvdisiplin. Jeg har alltid jobba etter små mål, og da ser man gjerne fremgangen selv om den er liten, sier Giske.

Midtbanespilleren har opplevd mye som fotballspiller allerede. Karrieren startet hjemme i Salangen, der 24-åringen fikk med seg en Norway Cup-triumf før det ble overgang til Medkila rett etter årtusenskiftet.

Da var Harstad-klubben blant Norges beste, og i 2003 ble Giske matchvinner i cupfinalen. I 2006 ble hun kåret til årets spiller i Troms fotballkrets, men A-landslagsdebuten kom likevel ikke før på høsten i fjor – mot Russland i Moskva. Da hadde hun nylig vært reserve i den norske troppen til Beijing-OL – uten å slippe til.

Samtidig hører det med til historien at Giske har spilt landskamper på nærmest samtlige aldersbestemt nivåer – J17, J19, U21 og U23.

Framtidig bauta

J19-landslagstrener Jarl Torske har fulgt Fløya-spillerens utvikling helt siden hun kom inn i landslagsmiljøet – og har hele tiden sett det enorme potensialet.

– Jeg husker da Anneli første gangen kom inn på yngre landslag. Jeg var oppe og besøkte henne i Salangen, og fikk se hvor godt hun trente, sier Torske entusiastisk – og understreker at 24-åringen er usedvanlig dyktig på treningsarbeid.

J19-landslagstreneren nøler ikke med å peke på Giske som en mulig bauta på fremtidens norske kvinnelandslag.

– Man snakker ofte om spillerne på 90-tallet i norsk kvinnefotball. Anneli kan i framtida bli en liknende bauta, sier Torske – og sikter ikke bare til 24-åringens sportslige ferdigheter.

Det handler like mye om menneskelige kvaliteter.

– Hun har gode holdninger, er klok og er i det hele tatt et veldig oppegående menneske, sier Torske.

Giske takker for tilliten og er glad for å kunne glede sin mangeårige våpendrager.

– Veldig hyggelig at han sier det, og jeg har naturligvis et mål om å gripe den muligheten jeg har fått og etablere meg på landslaget, sier hun.

Studerer medisin

Samtidig har Fløya-spilleren mer enn bare fotball i tankene. Ved siden av idrettskarrieren studerer hun i øyeblikket medisin på Universitet i Tromsø.

Fotballen kommer imidlertid i første rekke.

– Jeg tar studiene litt på si, men så lenge jeg orker er det fint å gjøre begge deler, smiler hun.

De kommende dagene er det uansett intet annet enn fotball som gjelder. Da skal det kjempes for EM-medalje i Finland. Alt tyder på at multitalentet fra Salangen får fornyet tillit av landslagssjef Bjarne Berntsen i kvartfinalen.

I så fall kan det bli et nytt hyggelig kapittel i 24-åringens innholdsrike idrettskarriere. (ANB)

Artikkeltags