Thorsnes-suser avgjorde

Røa vant cupfinalen etter målet av Elise Thorsnes.

Røa vant cupfinalen etter målet av Elise Thorsnes. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

En suser fra Elise Thorsnes var nok til å gjøre Røa til dobbeltmester for annet år på rad.

DEL

Team Strømmen ble slått 1-0 i lørdagens cupfinale.

Røa scoret 82 mål på årets 25 første kamper i serie og cup, men sliter med målteften på tampen av sesongen. Tre storkamper den siste uken har gitt bare en scoring, men all den tid laget har fredet eget mål i alle tre kamper har «dynamittjentene» kunnet juble for to titler.

Røa slapp ikke inn et eneste mål på veien mot sin fjerde NM-tittel på seks år (19-0 på fem kamper), men i en finale som var mer spennende enn velspilt ble den statistikken satt på noen store prøver da Team Strømmen jaget sin første tittel i den siste kampen før klubben blir til Lillestrøm.

Strømmen hadde kampens to første sjanser, og hadde fire store muligheter til å utligne etter at storfavoritten scoret sitt mål.

Røa må heve seg om laget skal kunne juble også etter returkampen mot Zvezda i Perm onsdag. Da er det kvartfinaleplass i mesterligaen det står om.

Yppet seg

Stabæk-keeper Jon Knudsen fikk fra tribuneplass på «sin» arena se lillesøster Mari skape finalens første sjanse med et flott framspill i det 13. minutt. Una Nwajei stormet inn i feltet og la inn mot lengste stolpe, der Rhian Wilkinson var centimeter fra å skli ballen i tomt mål.

Røa dominerte banespillet fra start, men slet voldsomt med å skape sjanser. Strømmen hadde også kampens annen sjanse da Nwajei stusset Wilkinson gjennom, men lobben gikk utenfor mål.

Først etter 27 minutter fikk Røa sin første sjanse, og valget av verb er bokstavelig ment. Ukonsentrert stusset Marita Skammelsrud Lund et ufarlig oppspill mot eget mål, men rett utenfor.

Først da viste Røa tenner. En trippelsjanse fulgte noen minutter senere, og i det 37. minutt kom ledermålet. Elise Thorsnes fikk et framspill. Begge midtstopperne var på riktig side og så ut til å hadde kontroll, men de ble ikke enige om hvem som skulle støte og hvem som skulle sikre. Thorsnes fikk sikte og knalle ballen stolpe-inn fra vel 20 meters hold.

Store sjanser

Røa ledet dermed oppskriftsmessig til pause, og holdt på å punktere kampen tidlig i annen omgang. Strømmen-keeper Ingrid Bruserud var heldig da hun i forsøket på å sette raskt i gang trillet ballen rett i hælen på Lene Mykjåland, men ikke hardt nok til at den spratt i mål.

Deretter løp Thorsnes seg fri på Caroline Knudsens lange utspark og listet ballen forbi keeper, men fem centimeter utenfor stolpen.

Team Strømmen pustet lettet ut og slo voldsomt tilbake, med tre store sjanser. Først stakk Diana Matheson frekt mellom to Røa-forsvarere, men avsluttet for dårlig alene med keeper. Så utnyttet Nwajei en dårlig klarering av Marit Fiane Christensen og tvang keeper til en god beinparade. Christensen rettet opp inntrykket i det 64. minutt. Nwajei vant en duell med keeper og nikket over henne, men Røa-stopperen kastet seg fram og stanget ballen til corner.

Team Strømmen fortsatte å jakte utligning helt til slutt, men da Marita Skammelsrud Lund var gjennom på overtid og skjøt utenfor lengste stolpe, var siste sjanse oppbrukt. (ANB-NTB)

Artikkeltags