Eikrem på landslaget

Magnus Wolff Eikrem er med i Drillos tropp som møter Hellas.

Magnus Wolff Eikrem er med i Drillos tropp som møter Hellas. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Magnus Wolff Eikrem er inne i landslagsvarmen til Egil «Drillo» Olsen.

DEL

Magnus Wolff Eikrem fikk plass i troppen til Norges landskamp mot Hellas 15. august. Landslagssjef Egil Olsen skal drille inn et ungt lag før VM-kvalifiseringen starter.

I kjent stil kom ikke Drillo med de store overraskelsene i onsdagens uttak til Norges generalprøve mot Hellas. Kampen er den siste før alvoret braker løs med første kvalifiseringskamp på Island litt over tre uker senere (7. september).

Likevel fikk Moldes playmaker Eikrem endelig tillit og plass blant de 20 utvalgte. 21-åringen har spilt solid i årets eliteserie, men han var ikke et oppvalgt valg for Drillo.

– Eikrem har ikke imponert på U21-landslaget, men han har prestert over tid i klubblaget. Han er en sterk offensiv spiller. Jeg liker godt at han er en bakromsspiller med kreative sider som minner litt om Myggen. Han er kanskje den mest kreative spilleren i eliteserien i øyeblikket, sa landslagssjefen.

Ungt Norge

Drillo understreker at Molde-spilleren fortsatt har mye utviklingspotensial og må bli bedre for å etablere seg i Norge-laget.

– Han er ikke noe klart førstevalg. På den defensive biten har han en del å jobbe med. Men han har en kreativ spisskompetanse, og derfor får han nå muligheten.

I tillegg til Eikrem, er Thomas Rogne (22), Jonathan Parr (23) og Håvard Nordtveit (22) nye ansikter i den norske troppen siden 1-1-kampen mot Kroatia i juni. Det går mot et ungt Norge inn mot kvalifiseringen.

– Vi har tatt ut en ung tropp. Det samme vil nok skje mot Island og utover høsten. Det blir vel et halvt lag med unge spillere. Det er ikke utelukkende positivt om laget blir for ungt, men vi leter etter formspillere, forklarte Olsen.

I forrige uke ble U21-duoen Valon Berisha og Håvard Nielsen solgt til den østerrikske toppklubben Salzburg. Drillo er usikker på hvordan det vil slå ut.

– Det blir spennende å se. Jeg vet ikke nok om fotballen i Østerrike og hvordan den står sammenlignet med vår eliteserie. Det viktigste blir at de får spille, mener han.

– Bra at de kommer hjem

Drillo er glad for at landslagsprofilene Erik Huseklepp (Brann) og Bjørn-Helge Riise (Lillestrøm) har vendt hjem til norsk fotball. Begge har slitt med å få spilletid de siste årene i utlandet.

– Det tror jeg er lurt. Jeg skjønner godt at de kommer hjem. Det kan gi dem et løft nå som de sikkert blir satset på. Får de bra med kamper er begge aktuelle for Norge.

Troppen:

Rune Almenning Jarstein (Viking), Espen Bugge Pettersen (Molde)

Mohammed Abdellaoue (Hannover), Daniel Braaten (Toulouse), Vadim Demidov (Frankfurt), Magnus Wolff Eikrem (Molde), Tarik Elyounoussi (Fredrikstad), Christian Grindheim (FC København), Brede Hangeland (Fulham), Markus Henriksen (Rosenborg), Erik Huseklepp (Brann), Tom Høgli (Brugge), Ruben Yttergård Jenssen (Tromsø), Håvard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Jonathan Parr (Crystal Palace), Morten Gamst Pedersen (Blackburn), John Arne Riise (Fulham), Thomas Rogne (Celtic), Espen Ruud (OB), Alexander Toft Søderlund (Haugesund).

(ANB-NTB)

Artikkeltags